Shefja e  ekipit negociues nga  Prishtina dr.Edita Tahiri në deklarimet e saj rreth perspektivës së dialogut Kosovë-Serbi duket kësaj radhe më radiale, e cila ka pohuar se nuk ka vazhdimësi të dialogut me Beogradin, përderisa ai nuk do të zbatohet gjitha marrëveshje e arrituara më parë, ka shkruar sot Kurir-i  Serbisë, rapornon agjencia informative “Presheva Jonë”
Preshevë, 17 qershor

Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Edita Tahiri tha se ekziston një mundësi që Beogradi dhe Prishtina rihapë dialogun teknik, por pa relizuar marrëvjeshjet e arritur më parë nga  ana e Beogradit, nuk ka më dialog me Serbinë !

“Asnjëherë, në asnjë rrethanë nuk do të jetë një dialog politik me Serbinë. Kosova ka zhvilluar  dy herë në negociata politike në Rambuje dhe Vjenë, dhe dy herë Serbia ka bllokuar marrëveshjet,..” ka phouar znj. Tahiri, shkruan Kuriri- serb

Sa për vazhdimin e dialogut teknik me Beogradin, Tahiri tha se “Qeveria e Republikës së Kosovës të gjithë e bëri të qartë se ajo nuk do të vazhdojë me Beogradin, nëse ai nuk aplikon të gjitha marrëveshjet e arritura më parë…”

SHPËRNDAJE