Gjenevë, 17 janar, AIK-Presheva Jonë

Kryetar i komunës së Rorschah-ut (SG  Thomas Mülle i cioi më nuk është deputet federal (CVP) ), Thomas Müller ka luar tashmë në SVP.  Këtë rokade  partish ai e ka bërë publik në një intervistë e ka njoftuar mediat zvicerane.  Sipas tij shka i kësaj lëvizje nga CVP në  SVP janë divergjencat mendimesh. Partia të cilën Müller e ka përfaqësuar nga viti 2006 (CVP) në organin më të lartë legjislativ të vendit, ka ngritur kundërshtarët bredna partisë .Dh esi rezultat i keytre kontadiktave  partia e tij ka  kërkuar nga Müller të dorëzimin  eqelsave te zyrës së tij që posedonte në ektë parti. SVP konsideron se radhët e saj tash kanë fituar edhe një deputet më shumë dhe se Müller nuk ka ubligime ndaj ish partisë së tij.

SHPËRNDAJE