L’image contient peut-être : 5 personnes, personnes souriantes, personnes assises et intérieurPrishtinë, 4 dhjetor -Një takim i ngrohtë, vëllezëror e aq më tepër politik eshte zhvilluar sot në selinë e Vetvendosjes me kryetarin e saj e kryeministrit te ri te Republikës së Kosovës z. Albin Kurti bashkë me zëvendëskryetarin e Këshillit Kombëtar në Luginë të Preshevës z. Enver Mehmetin dhe këshilltarin e Kuvendit Komunal nga radhët e PDSH-së z. Shpat Aliu, njfton agjencia e lajeemeve “Presheva Jonë”

 

Kurti u interesua per fatrin e  Referendumit të 1 e 2 Marsit 1992 per bashkim me Kosovën

Ne Presheve dhe ne Kosove Ragmi Mustafa njihen me shume se simpatizant i Hashim Thacit, njihet si jaran dhe kjo eshte pare edhe ne media mer Thacin ne peraqfime para zgjedhjeve ose pas i cili keto vitet e fundit ka takuar se paku 20 here liderin e PDK-së nën hije Hashim Thacin.

Krymenisitiur i ri i Koosves Albin Kurti diteve te fundit kas pritur shume lidere ngas Lugina e Preshves ne mesi e tyre edhe Sami Aliun kryetar i Kuvenditr te Presheves, Shaipk Kamberin kyretar i Bujancoit , Muharrem salihun , lider nga Medvegja etj..shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”


Sidoqfte ne kete takim mes Albin Kurtit dhe Ragmi Mustafes është shpalosur problemi i shqiptarve të Luginës së Preshevës në raport me shtetin serb. Padyshim se në hollësi është njoftuar z. Kurti me gjitha problemet në të gjitha fushat si në aspektin individual e kolektiv të shqiptarëve. Ishte një ikurajim për ne sepse z. Kurti ka një potencial të jashtëzakonshëm për të dëgjuar parafolësin dhe për t’i dhënë zgjidhje secilit problem. Gatishmëria e kryeministrit në ardhje në qeverinë e Republikës së Kosovës është në nivelin më të lartë madhërie.

Edhe para z. Kurti, bindshëm kemi paraqitur vendimin e paluhatur të shqiptarëve të Preshevës, Medvegjës e Bujanocit për ribashkim me Republikën e Kosovës, bazuar në verdiktin e Referendumit të 1 e 2 Marsit 1992, luftës së lavdishme të UÇPMB-së dhe autoktonisë shqiptare në këto tre Komuna shqiptare. Zotimet e kryeministrit në ardhje janë shumë bindëse se qeveria e Republikës së Kosovës do të qëndroj përkrah kërkesave legjitime dhe në mbështetje të plotë ndaj shqiptarëve në Luginë të Preshevës. Në përmbyllje të takimit porosia e kryeministrit në ardhje në qeverinë e Republikës së Kosovës ishte që takimet midis nesh të vazhdojnë edhe në të ardhmen me qëllim konsultimi e kordinimi të proceseve politike brenda rajonit e më gjërë.Bildergebnis für ragmi mustafa hashim thaci

SHPËRNDAJE