preshspollflffDobrosin, 8 gusht -Pas agjenecise se lajemeve “Presheva Jonë” edhe medat serbe duke ju referuar autoriteve serbe  flasin per zbarkimin e forcave te medha serbe ne Dobrosin dne kufi me Kosovën. Burimet bëjnë të ditur se nga dje dhe gjate tërë datës se sotme ka pasur ardhje te forcave te mëdha ushtarake dhe policore, me qellim të shtrëngimit dhe kontrollit në rrugët e Dobrosin dhe  Konçul, kufi në Kosovë…(“Policijski izvori na jugu Srbije potvrdili su da je pojačana i kontrola na administrativni prelazima Končulj i Dobrosin sa Kosovom i Metohijom“)

Me urdhër të Qeverisë së Serbisë policore të përbashkëta dhe forcat ushtarake janë zbarkuar ne Dobrosin për  mbikëqyrur  kufirin shtetëror mes Republikën e Kosovës. shkuajne gazetat serbe

Burime të policisë në jug të Serbisë kanë konfirmuar, se “shtrëngimi dhe kontrollin e kalimeve administrative dhe Konçul Dobrosin në Kosovë dhe Metohi dhe atje “nuk janë vërejtur lëvizjet e grupeve të emigrantëve”, si dhe rastet e “marrëveshjeve kontrabandës”
Sipas ketyre njoftimeve instalimi i ketyre forcae ushtarake dhe policore serbe ne keto vendbanime shiptare qenkan “meigrantet”. Ndyrshe Qendra e Pritjes në Preshevë sot ishte pak më shumë se dyqind emigrantë nga Siria, Afganistani dhe Pakistani. Ata janë një numër i vogël i ditëve të fundit kanë ardhur nga drejtimi i Tabanovcit në Maqedoni e cila është më afër kufirit me Serbinë. Ata janë të shëndetshme dhe higjienike asgjësuar krejtësisht një marrë rregullisht ushqim.

Në Beograd, sikur ne Nish. Leskoc apo Vranje nuk krijohen kushte të tilla si në Preshevë për të pritur emigrantet, keshut qe Presheva ashtu kështu me hallet e veta, Serbia i shton edhe me te zeza te merret me emigrantet e trafikantet. ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Beogradi instalimin  e këtyre forcave te mëdha ushtarake dhe policore e arsyetojnë me “çështjen e emigrantëve”. Ketë justifikim te palës serbe analistët nga Lugina e Preshevës e kane konsideruar farse dhe e pavërtete.  Sipas tyre ketë e demanton edhe një fakt se vitin e kaluar kur numri i emigrantëve ne Presheve arrinte deri ne 20 apo 30 mije nuk kishte aq pozicionime te ushtrise dhe xhandarmerisë serbe ne karadakun e Preshevës e as ne  Dobrosin  e Koncul, baza këto ushtarake te UCPMB-së ne kufi me shtetin ame te Kosovës, kurse tash per 200 apo 300 emigrante zbarkojnë qindra forca ushtarake serbe?!

Sipas burimeve dhe informacioneve nga qytetaret e Preshevës, është  bërë e dituar se  ditëve te fundit kemi shtim të forcave te mëdha ushtarake e policore, me qellim të shtrëngimit dhe kontrollit te kufirit me  Kosovën…

Banoret e këtyre zonave sikur edhe në Kradakun e Preshevës ndihen të frikësuar dhe në panik nga kjo prezence e madhe ushtarake dhe xhandarmërisë  serbe në këto vendbanime shqiptare. Prezenca e këtyre forcave behet sidomos ne orët e vona të mbrëmjes, sigurisht qe të mos bien ne sy.

Prezenca e shtuar e këtyre forcave ka shkaktuar  panik  dhe frikë  te banoret, sidomos te fëmijët, dhe grate.

 

Preshevarët, nën ankthi dhe panik nga forcat ushtarake-policore serbe!

Sipas informacioneve te ekipit te gazetarëve te agjencise  se lajmeve “Presheva jonë” nga terreni njfotjne se  forcat policore dhe ushtarake ishin zbarkuar sipas  urdhëresës së Qeverisë së Serbisë, gjoja se  për mbikëqyrjen e kufirit shtetëror ne mes  te Serbisë dhe te Republikën e Kosovës, e cila  asrsyetohet me   “çështjen e emigrantëve”. Ketë justifikim te palës serbe e konsiderojmë farse dhe te pavërtetë, sepse kjo nuk perkon me  realitetin,dhe situaten në teren, perkunder faktit se  numri i emigrantëve ne Presheve, ishte deri ne 20 apo 30 mije, vitin e kaluar  por  nuk kishte kaq pozicionime te ushtrisë dhe xhandarmerisë serbe në kufirin me shtetin amë të  Kosovës, kurse tash për 200 apo 300 emigrante zbarkojnë qindra forca ushtarake serbe?!

Krejt për fund  zbarkimi i forcave te shtuara ushtarake e policore në zonat e banuara me shqiptare,  është një provokim për destabilitetin politikë të shqiptareve ne te dy anet e kufirit.

SHPËRNDAJE