Preshevë, 12 janar  -Arrestimi i ish-kryeministrit të Kosovës ka shkaktuar indinjatë dhe reagime te ashpra edhe ndër shqiptarët e Luginës së Preshevës, simdos tek bashlelufteret e tij. Liderët e Luginës së Preshevës dhe komandati i UCPMB-së Shefket Hasani i cili njherit i apri ja kishte kthyer pushkene Serbise arrestimin e Haradinajt e kane konsideruar si një skenar te ri post millosheviqiane të Serbisë se sotme ne bashkepunim me Franen mike deh satelite e tyre ne Prishtinë.

 

Komandti i UCPMB-së Hasani: Mos te harrojne Franca se vetëme ne Parsi kemi 10 mije Avnmi Rrustema! 

Sipas komandantit te UCPMB-së “Luftën në Kosovë para 1999 e nisi Serbia, sivjet po më duket Franca me rpvokimin qe na e beri me arrestimin e kom,andanti tone gjeneralin Ramush Haradinaj. Mos te harrojne Franca se vetëme ne Parsi kemi 10 mije Avni Rrustema! ..”

“Prej nga  Franca e Serbia me dal kshtu me te menqura se OKB, gjykata nderkombëtare e ne Hagë ku komandsanti yner   dy herë i shoshit dhe ka dalur i pafajshëm. Cfare n hama tash ka Franca me Ramushin ? Pradaj keto lojera politike me Kosovën nga Fracna dhe Serbia  jane provokime edhe per shqiptaret jo vetem ne Kosovë pore dhe ne Preshvë, Maqedni, Sqhiperi e diapsore te cilave lojra po iu kontribuan Prishtina, pikerisht Hashim Thaci qe asnje plumb se ka shkrep për liri as per clirmin e Kosovës. Prandja i kekrojme nga Franncës qe të largohet nga keto lojrat te fillqta me Beogradin ani pse jane miq me serbet. Por ne këte rast per Ramush Haradinj me shume ka vlere paqja ne Evrope se sa miqesia franko-serbe.. Nese  Serbia e nisi luftën në Kosovë para 1999, sivjet po më duket Franca po e nis me këto provokime ndaj 8 milionë shqiptareve ne Evropë..” thote ne fund komandanti UCPMB-së nga Dobrosini Shefket Hsani ish-bashkeluftërtar dhe ushtare i komandt Haradinajt.

 

SHPËRNDAJE