By Ylber Aliu, avokat ne Komunën e Preshevës 

   -Javën e kaluar Tp News përveç ,, Murit të turpit,,në Mitrovicë, R. e Kosovës, ishte edhe letra e Kongresistit republikan në SHBA, Dana Rohrabacher, kryesues i Komitetit për Politikë të Jashtme në Evropë dërguar Z.Tomisllav (Kryetar i R. të Serbisë) dhe Z.Aleksandër (Kryeministër i R. të Serbisë) , te cilës letët ji ishin përgjigjur si në kor.  I pari se ,,Nuk e japim as Jugun as Veriun, kurse i  dyti se ,, Presheva dhe Mitrovica janë Serbi ,,!, shkruna avokati i njohur nga Presheva Ylber Aliu per agjencine e lajmeve “presheva Jonë”

FRESKIM I MEMORJES: DËSHMI, FAKTE , DOKUMENTE

Si duket Kongresisti republikan , Dana Rohrabacher, nuk zbulon asgjë të re përveç asaj se çfarë kishin konstatuar që në vitin 1914 komisioni ndërkombëtar i ashtuquajtur Komisioni Karnegi , për pozitën e Rajonit të Luginës së Preshevës dhe Luginën e Vardarit.

Për dëshmi lexuesëve të kësaj web faqe dhe të gjithë atyre të intresuarëve lidhur me këte çështje po i sjellim dëshmit,, faktet dhe dokumentet nga Raporti i këtijë Komisioni me anëtar nga Austria, Franca, Gjermania, Britania e Madhe, Rusia dhe SHBA ,në këte përbërje:

 

Këto dëshmi janë pjesë e dëshmive nga Ky Raport prej mbi 470 faqesh që flasin për dëshmitë , rrethanat, krimet dhe pozitën rajonale të LUGINËS SË PRESHEVËS DHE LUGINËN E VARDARIT, menjiher pas Luftës së dytë botërore. Raporti Serbinë e njeh si SERVI. Andaj, si duket Kongresisti republikan , Dana Rohrabacher, nuk kërkon asgjë të re përveç asaj çfarë do duhej të kishte ndodhur që në vitin 1914, nga Komisioni ndërkombëtar kompetent i caktuar enkas për çështjet e Ballkanit, pjesë e së cilës është edhe Lugina e Preshevës. Nuk mundë të ketë Mitrovicë veriore e mos të ketë Kosovë Lindore.

SHPËRNDAJE