riniaaaBujanoc, 9 gusht -N ekuadwer te Ditez Ndërkombëtare e Rinisë ne Presheve, Bujanoc organizohet  java e rinise teatrore („Theatre for open dialogue“) qe cila synon të rrisë ndërgjegjësimin e të rinjve dhe të tërheqë vëmendjen për çështjet dhe problemet e të rinjve, njfotn agjencia e alejemeve “Presheva jonë”

 

Qendra E 8 besojnë se çdo ditë të rinjtë dhe aktivitetet e tyre shtrihet në një javë të tërë.

rinaiaasdPrezantimi Teatri është pjesë e projektit “Teatri për dialog të hapur”, e cila është zbatuar në Bujanoc, Preshevë .. me qëllim të ngritjes së vetëdijes së qytetarëve të Lugines se Preshevës mbi migracionin, diversitetit kulturor dhe respektimin e të drejtave të njeriut.

E njëjta shfaqje do të luhet përsëri të nesërmen në të njëjtën kohë, dhe pasi kjo do të jetë një prezantim EVS Erasmus plus program.

Prezantimi do të mbahet nga Carolan Danjou, vullnetar nga Franca në Qendrën E8 Bojana Stojkovic Vranjë dhe ish-vullnetar në Yeu – nga Portugalia.

Të enjten 18 në Këndin Amerikan do të jetë një workshop i filmit, i cili do të mbajë një redaktor film Carolan Danjou nga Franca, dhe pastaj në Qendrën E 8 ndjekur nga filmi mbrëmje. Të premte nga 21 deri në 23 orë të socializing planifikuar dhe piknik në “Maestro” Cafe.

Të shtunën nga 17 pm lokal i veprimit planifikuar BMK – një ditë e cila përfshin lojëra sociale në kopshtin e Qendrës E8. Organizatorët thonë se në kontributin dhe pjesëmarrjen e të gjitha aktiviteteve të lira.

SHPËRNDAJE