Preshevë, 9 tetor  -Në Preshevë, sidomos ne fshatra e Karadakut te Preshevës, njerëzit po vdesin nga uja. “Sheherlit” kur e kane barkun plote nuk bajna gajlen forte perreth tyre, sidomos ne fshatat, karadkun e  Preshevës te cilet e kane jeten ne rrezik aq sa te papune po aq edhe te uritur, se skan me hanger bukë. Ky rerzik padyshim do te jerte edhe me i mash tash kur ka isu fotfti dhe me borne epare e cila vec e ka bere bardhe malesinë.

Këto fshatra vizitohen nga lideret e Preshve svetem ne prag teb zgfjehdjeve tze cilet i mashtojne fshatre t eshkrerte me nje liter “zejtin” ose sheqer apo “karabyber” për nje vot, e pastaj Allahu jav baft qaren. Ata ndahen me katundaret e gjore duke ju thene mirupfashim ne zgjedhjet e ardhshme ?!:.. Mizerje,   shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Sekretari i Kryqit të Kuq në Preshevë, Ahmet Hashimi, thotë për agjencinë Beta se në komunën e Preshevës ka shumë familje rurale të rrezikuara sociale.

Prandaj, Kryqi i Kuq ka vendosur që katër fshatra me më shumë pikë u hap kuzhina supë, si dhe në lagjen Stacioni i Trenit në hyrje të Preshevës, ku komponentët e përditshme ushqimore që janë të gatshëm për përdoruesit në Preshevë.

 

“Komuna e Preshevës është ndër të fundit në Serbi mori një kuzhinë supë edhe ate fale gjermanëve dhe Kryqit te Kuq serb seper shiptar nuk ishte ndertuar sot e kesja dite. Bazuar nga kriza ekonomike sioacial dhe fukkarralleku q eka kapluar Preshen ne ket eqytet nevoiten s epaskju edhe 7-8 kuzhina te tilla popullore

SHPËRNDAJE