Michelle Wolf, një komediane amerikane, në një shou argëtues që prodhohet nga Netflix, ka përmendur Kosovën si një shtet 14 vjeçar që ka arritur të ketë dy gra në krye të vendit.

Komentin e saj ajo e bëri derisa po ironizonte me mungesën e grave në udhëheqje të SHBA-së në ‘stand-up’ komedinë, “Bill Burr Presents: Friends Who Kill”.

“Ne kemi zëvendëspresidenten e parë grua dhe të gjithë u entuziazmuan. Dhe ata thanë: “Tash vajzat e vogla gjithkund…vajzat e vogla gjithkund e dinë se kjo është e mundshme. Po, vajzat e vogla gjithkund e dinë se është e mundshme. Amerika duket se është vendi i fundit që ka një grua lidere. Në fakt, ajo nuk është liderja e vërtetë. Ajo ndoshta mund të bëhet nëse Biden bie në gjumë për një kohë të gjatë. Ne duket se jemi vendi i fundit që kemi një lidere grua. Kosova është një vend që 13 vjet dhe ata kanë tashmë dy gra lidere. Gjermania e ka Angela Merkelin për nuk e di se sa kohë të gjatë, por mjaftueshëm që unë ta di se është Angela”.

Për të ironizuar me zëvendëspresidenten e SHBA-së, Wolf, përveç Kosovës, e mori shembullin edhe udhëheqësen e Myanmarit.

SHPËRNDAJE