Sipas deshimtareve, qytetareve te cilet kane njoftuar agencine informative “Presheva Jone” dridhja e tokes eshte degjuar ne disa fshatra si ne Corrotice, Rahovice, Shoshaje, Raince e Presheve si dhe disa fshatra te Bujanocit si ne Ternoc, Bilac..eshte degjuar dhe ka shkaktuar panike, ku disa familje kane dalur edhe jashta shtepise, ne oborre per te evituar me te keqen,.

 

Presheve, 19 gusht

Sot rreth ores 08:25 eshte dridhur toka edhe ate me dy runde, ku heren e pare 2-3 seconda ndersa ne heren e dyte vetem nje sekond e gjysem. Nuk dihet per shkallen e kesaj dridhje meqe organet komptentente ende nuk kane dalur zyrtarisht, por sipas deshimtareve, qyetareve te cilet kane njoftuar agencine informative “Presheva Jone” dridhja e tokes eshte degjuar ne disa fshatra perreth Preshves si ne Corrotice, Rahovice, Shoshaje, Raince..si dhe disa shatra te Bujanocit (Ternoc, Bilac..) eshte degjuar dhe ka shkaktuar panike, ku disa familje kane dalur edhe jashta shtepise, ne oborre per te evituar me te keqen,.

 

Dridhejn e tokes sot mu ne diten e Bajramit hoxhallaret e Presheves e shpjegojne  si verejtje te Allahut (xh.sh) sepse sivjet numri i agjerueesve dhe i pjesemarresve ne xhami nuk ka qene edhe aq i kenqashem ne ritualet fetare.

 

DITE BAJRAMI PERGJAKET ASFALTI

Veq kesaj, agjencia informative “Presheva Jone” ka mesuar nga burimet policore te komunes se Presheves se sot po ashtu ne oret e mengjesit, menjehere pas faljes se Bajramit, eshte pergjakur asfalti me nga nje rrahje masovike dhe brutale mes dy grupeve te rinjve (nga Presheva dhe Norca) per hiq gje, per nje ceshtje krejt  banale, se nuk ja paska leshuar  rrugen apo pse ma zure rrugen me veture…!? Por, fale interevnimit te kalimtareve te rastit, rrahja mesive mes 20-30 personeve mes veti e cila zgjati rreth 15 minutash,  u shperndane te pergjakur, por pa pasoja te medha.

SHPËRNDAJE