Organizimi institucional i strukturave islame, imamëve dhe xhamive në Luginë të Preshevës len shumë për të dëshpruar, thote dijetari me renome nderkombëtar imam Shefqet Krasniqi ne nje bisedë me agjencine e lajemeve “Presheva jnonë”  Madje, sipas imam Kasniqit ky kaos i vërtetë mes hoxhallarve ne keto ane nuk i ka hije te cilat vise nga vet ata konsiderohen si Kosove Lindore. “Politikajve ju shkon disi te hajne me dy lugë, se ata jane dredhak, por jo edhe hoxhallareve ne Presheve, here me Beograd e here me Prishtinë..” thote dijetari boteror Krasniqi. 

 

Dijetari boteror dr.Shefqet Krasnqi nga  nga hoxhallatet e Lugines se Preshevës ge lene politiken ditore te Beogradit e t’i kthehn unitet! 

Résultat de recherche d'images pour "shefqet krasniqi"

Hoxha i njohur shqiptar me renome nderkombëtare dr. Shefqet Krasniqi me rastin e Kruban Bajramit duek uruar kete feste shqiptaret nga  Kosova, preshvce e deri ne Nish siq eshte shprehur ka kerkrtua nga hoxhallaret e Luginës se Presheves qe kete dite ta shfrytzojne per unitet dhe t eekjrojne hallallek ndja njeri tjeterti per gabimet te cilet viteve te fundiut si delee zeze po ndahne dhe po veprojne jashte inetrdsave kombëtare dhe fetare. Preshevaret këte dite duhet ta shfrytzojne kete dite edhe si nje rast te mire per unitet, duke i shtrire doren e pajtimit njeri tjetrit, ka thëne kryeimami kosovar.

 

Dr.Krasniqi po percjell me vemendje dhe shqetesim zhvillimet, madje edhe peqarjet mes hoxhallareve ne Luginë ne nje bisede për agjencinë e lajmeve “Presheva jone” duke i komentuar mosmarreveshjet mes hoxallarev ne Luginen e Presheves i ka cilesur te cipta dhe jo normale ne vend qe hoxhallaret te jene shembull i qytetareve.

Imami nga Prishtina sivjet ka nje urim te vecant per Kurban  Bjaramin sidomos per muslimantet shqiptar te (Zemunit) Beogradit te cilet sivjet ishin viktime e diskrimimit fetar si dukur shiptaret e Ksoovës, te cileve para syve te xhematit me buluduzer ju shkaterrura xhamia e drejtuar nga imai shiptar nga Kosova Emin ef. Zejnullahu,  per te ciliun akt vandal eshtë njoftuar edhe UNESCO, njofton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

”Serbia e ka treguar veten se sa i “donë” xhamitë dhe kishat në Kosovë e cila i kishte shkatërruar, i kishte shtrirë duek i bere rrafshj për dheu, siq ndodjhi dite me pare  edhe ma xhmine e Zmenuti te drejtuar nhza imami yne shqiptar nga Kosova. Prandaj edhe Lugina e Preshevës dihet kah duhet të orientohet, kah të drejtohet..Pas Kibles, ata duhet të drejtohen kah Prishtina dhe Tirana ! “…thotë dr Krasniqi per agjencine e lajmeve “Presheva jonë”

Imami i njohur dhe profesori i Studimeve Islame, Shefqet Krasniqi, ka uruar të gjithë besimtarët e besimit islam nga Prishtina. “Lusim Allahun e Madhëruar që të gjithë haxhinjëve t’ua pranojë haxhin. Shfrytëzoj rastin që të gjithë haxhinjëve, popullit tonë, vëllezërve dhe motrave, shqiptarëve në nga Kosva. presheva deir ne Nish dhe ne mbare Ballkan t’ua uroj Kurban Bajramin”, janë mesazhet që përcjell Krasniqi për Kurban Bajram permes agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”

 

 

SHPËRNDAJE