Bujanoc, 4 prill  -Pas fitores se Pardise së Demokartike te dr.Nagip Arifit ne Bilaq zgjedhjet anulohen, kurse ne Ternoc te Madh  fitoi PVD, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Zgjedhjet në Bilaq të fituara nga opozita u anuluan, në kurse ne Tërnovc fitoi vetëm kandidati i afërt me partine në pushtet.

“Kur ska nodhe ne hiostrine e zgjedhjeve ne lugine keshtu zgjedhjet e manipuluara sikur sivjet..” ka thene kryetari i Partisë Demokratike të opozitës (PD) dr. Nagip Arifi duke komentuar zhvillimet e fundit në zgjedhjet për Këshillin e komunitetit lokal ne BL ne Bilaq dhe  Tërnoc te Madh.

Arifi per JugPress, tha se zgjedhjet për Këshillin e BL Bilaç, të mbajtur javën e kaluar, u anulua pas fitores dërrmuese e kandidatit të Partisë Demokratike, dhe duke fituar nga 20 ne 21 vende. keshilltar

“Kandidatët e PD-së kanë marrë më shumë vota se kandidati i koalicionit të tri partive -PVD-së, LPD-së dhe PDSH-së. Me sa duket ishte përgatitje për vjedhjen e votave.. Megjithatë, pushteti lokal ka anuluar zgjedhjet pa ndonjë arsye të vlefshme “, tha Arifi.

Kandidatët e PVD-së në pushtet hynë në Këshillin e BL ne Tërnocin e Madh

“Cudi pse shteti nuk reagon në raste të tilla, unë mendoj se duhet reagoj nese jem ne nje vend demokratik nuk duhet te lejoje keto manipulime, abuzime me voten e qytetarve..”, ka thene ne fund z.Arifi.

SHPËRNDAJE