Preshevë, 10 mars -Ndryshimi i qeverisë në komunën e Preshevës, si dhe për të ardhmen nuk është vetëm një hap përpara, por 100 hapa përpara si ajo do staf të kualifikuar profesionale për të udhëhequr komunën, tha sot Skender Destani, kryetari i Bashkimit Demokratik të Luginës (BDL), e cila tani është pjesë e koalicionit qeverisës lokal, kane shkruar mediat serbe, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë

Koalicioni i ri qeverisës i Preshevës tashmë përbëjnë Partia për Veprim Demokratik (PVD) Riza Halimi, një pjesë e këshilltarëve të Partisë Demokratike të Shqiptarëve (PDSH), e udhëhequr nga Sami Salihu, DUD-it dhe Bashkimit Demokratik të Shqiptarëve.

Në një periudhë të mëparshme, koalicioni qeverisës me PVD e vetmja alternativë për ndryshim, e cila tani është në opozitë.

“Ne kemi një staf shumë më mirë se ajo kishte Alternativat për ndryshim që ka qenë një anëtare e koalicionit të mëparshëm. I PVD dhe DUD ketë personeli i cili mund të çojë komunën, njerëzit që respektojnë ligjin dhe Statutin e komunës në plan të parë, dhe të profesionistëve” tha Destani.

Me formimin e një koalicioni të ri qeverisës PVD Riza Halimi ka ndryshuar sot partnerit të koalicionit – Alternativa për Ndryshim, me të cilën qeveria u formua pas zgjedhjeve të fundit lokale.

Anëtarët e bordit të mazhorancës së re qeverisëse zgjodh njëzëri si kryetarin e ri të Preshevës Ardita Sinani, kryetar i degës komunale të PVD në Preshevë, e cila deri më tani ka qenë kryetari i Kuvendit Komunal të Preshevës.

Për kryetarit të Kuvendit Komunal të Preshevës u zgjodh anëtar i Partisë Demokratike të Shqiptarëve (PDSH) Sami Saliu. Në nëntë këshilltarëve dhe pala e ndarë nga lideri PDSH-së Mustafa Ragmi cilat deri 2016 zgjedhjet lokale ishte kryetari i komunës së Preshevës dhe formoi fraksionin e tyre.

Kuvendi i Komunës Preshevë ka 38 këshilltarë, dhe në të ardhmen do të jetë 11 opozitës këshilltarët alternative për Ndryshim dhe katër këshilltarë të Partisë Demokratike të Shqiptarëve.

Që nga zgjedhjet e fundit lokale deri sot kryetarin e Komunës së Preshevës ishte SciPro Arifi, udhëheqës i Alternativës për Ndryshim. /Blic

SHPËRNDAJE