Mjekët dhe infermierët në vijën e parë të pandemisë koronavirus po vendosin fotot në kostumet e tyre mbrojtëse për të siguruar pacientët.

Për pacientët COVID-19, qëndrimi në spital mund të jetë veçanërisht i frikshëm: Ju jeni në një mjedis të huaj, duke luftuar me një virus që nuk ekzistonte muaj më parë, pa miq dhe familje atje për t’ju ngushëlluar. Të vetmit njerëz që shihni janë ekipi juaj mjekësor, madje ata janë të përshtatshëm me veshje mbrojtëse kokë më këmbë që fshehin pjesën më të madhe të fytyrave të tyre.

“Dje u ndjeva keq për pacientët e mi në ER kur të hyja në dhomë me fytyrën time të mbuluar në PPE,” shkroi ai në Instagram të Shtunën. Një buzëqeshje siguruese bën një ndryshim të madh te një pacient i frikësuar. Kështu që sot bëra një simbol gjigant të petëzuar për PPE-në time, në mënyrë që pacientët e mi të shohin një buzëqeshje qetësuese dhe ngushëlluese. “

Në foton me uniformën e tij, Rodriguez vesh një kostum dhe kravatë dhe një buzëqeshje rrezatuese. Eshtë një gjest i vogël në dukje, por shërben për të kujtuar pacientët e tij se ekziston një njeri i dhembshur nën gjithë atë veshje PPE.

“Një buzëqeshje ndikon shumë në ngushëllimin e një pacienti të frikësuar – duke sjellë një shkëlqim në këto kohë të errëta,” tha ai.

SHPËRNDAJE