Disa thënie të “mençura” nga njerëz “famëkeq” të botës
(Përkthyer dhe përgatitur nga: S. Guraziu)

Të lexosh tepër shumë libra është e dëmshme. – Mao Zedong

Politika është luftë pa gjakderdhje ndërsa lufta është politikë me gjakderdhje. – Mao Zedong

Ne nuk duhet të kemi frikë se do t’na gjykojë historia. Tekefundit, kush flet sot për shfarosjen e armenëve? – Adolf Hitler

Idetë janë më të fuqishme se armët. Ne nuk do t’lejonim që armiqtë tanë të posedojnë armë, pse do t’i lejonim ata të kenë ide. – Josef Stalin

Një vdekje është tragjedi; një milion… është thjesht statistikë. – Josef Stalin

Vdekja është zgjidhje e çdo problemi. Nëse një dikush nuk ekziston – nuk ekziston as problemi. – Joseph Stalin

Nuk mund të vraposh më shpejtë se plumbi.  – Idi Amin
(1925 – 2003, diktator ushtarak, Presidenti i tretë i Ugandës, nga 1971 deri 1979)

Dëshiroj që ta dini se çdo gjë që kam bërë, e kam bërë për vendin tim. – Pol Pot
(Saloth Sar, 1925 – 1998, më shumë i njohur si Pol Pot, revolucionar komunist-maoist kamboxhian, i cili drejtoi Kmerët e Kuq nga 1963 deri në vdekjen e tij më 1998)

Ruaj besimin në Zotin, por dhe pluhurin të tharë (barotin). – Oliver Cromwell
(1599 – 1658, një udhëheqës anglez ushtarak dhe politik i cili qe pjesë e përpjekjeve të përbashkëta republikane, ushtarake dhe parlamentare në përmbysjen monarkisë së Stjuartit, si rezultat i “Luftës Civile Angleze”)

Neve na pëlqen të vdesim, ShBA-të e duan jetën aq shumë. Ky është dallimi mes nesh. – Osama bin Laden

Amerikanët janë Satani i madh, gjarpëri i plagosur. – Ayatollah Khomeini

Njeriu i vetëm i bardhë që mund t’i besohet është një njeri i bardhë i vdekur. – Robert Mugabe

SHPËRNDAJE