Bildergebnis für us army around equipment

Gazetarët, politikanët dhe qytetarët të dashur, sistemi juaj gjeopolitik global po shembet para jush. Diçka po ndodh dhe nuk ka të bëjë me teorinë e komplotit, ka të bëjë me fakte gjeopolitike që mund të kontrollohen në çdo kohë në 7 vende evropiane.

“Defender-Europe 20” do të sjellë 20,000 ushtarë të ushtrisë amerikane me pajisjet e tyre të caktuara nga Shtetet e Bashkuara në Evropë (“Defender-Europe 20 will bring 20,000 U.S. Army soldiers with their assigned equipment from the United States to Europe“) shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar nje burimi te NATO-s nga Brukseli.

Ndryshe, sipas burimeve tjera, anija ruse për hedhjen e gypave “Akademik Çerskij” që është i aftë të përfundoj tubacionin e gazit “rrjedha veriore 2” do të kaloj nëpër Oqeanin indian deri në Detin Mesdhe në përcjellje të anijeve ushtarake.

Trump ndaloi amerikanët që të udhëtojnë në BE dje, por jo edhe ushtarët. Nëse ushtarët janë imun ndaj koronavirusit, a do të thotë që virusi nuk është aq i rrezikshëm, apo ekziston tashmë një vaksinë?

Bildergebnis für us army around equipment“Defender-Europe 20 demonstron aftësinë e ushtrisë amerikane për të vendosur me shpejtësi një forcë të madhe të besueshme luftarake nga Sh.B.A në Evropë për të mbështetur NATO-n dhe t’i përgjigjet një krize,” tha Ushtria Amerikane e Amerikës Evropë për rezultatin e dëshiruar.”

Fenomeni i “koronavirusit” është një mënyrë e dobishme për të shpërqendruar dhe përgatitur një pjesë të madhe të qytetarëve të botës për diçka më të rëndësishme, e cila në këtë rast nuk ka asnjë lidhje me zgjidhjen e virusit.

Ndërsa qytetarët e botës në Evropë, Kina dhe Italia janë parashikuar me sy dhe vesh mbi një koronavirus. Gjatë kësaj kohe Amerika vendos të vazhdojë të sjellë trupat e saj në kufijtë me Rusinë pa asnjë problem!

Kina dhe Rusia kanë qenë kundërshtarë të padiskutueshëm të tregtisë amerikane për vite me radhë, pasi rëndësia e tyre zvogëlon ndjeshëm monopolin e dollarit në tregun botëror, duke rezultuar në humbje të konsiderueshme si në aspektin ekonomik, ashtu edhe në atë gjeopolitik dhe gjeopolitik.

Mbyllja e njerëzve nëpër shtëpi a don të thote t’mos shifen levizjet e trupave nga shteti në një shtet, apo nga nje vendi strategjik në tjetrin..?!

Nëse ushtarët janë imun ndaj koronavirusit, a do të thotë që virusi nuk është aq i rrezikshëm, apo ekziston tashmë një vaksinë?

Sigurisht, që nga momenti i aleancës midis Kinës dhe Italisë, ka një shpërthim të koronavirusit që më së shumti fillon të shkatërrojë dhe paralizojë Italinë dhe Kinën. Mbyllja e njerezve neper shtëpi a don te thote tmos shifet levizjet e trupave nga hsteti ne nje shtet apo nga nje vend ne nje vend tjeter, ka shtruar pyetjen gazetari i agjencise së lajemeve “Presheva Jonë”

Kina, një aleat i Rusisë, nënshkroi një traktat me Italinë disa muaj më parë (traktati rregullonte marrëdhëniet tregtare në Mesdhe, dhe Italia do të qëndronte përkrah Kinës për shkak të pozicionit të saj strategjik, edhe nëse BE e ndalon këtë) të bëjë marrëdhënie tregtare dhe më e rëndësishme midis Italisë dhe Kinës.

Europe Defender 20 është një ushtrim i zhvilluar nga qeveria amerikane në bashkëpunim me NATO-n për të “testuar” strategjitë që SHBA dhe Evropa do të zbatojnë në rast të luftës hipotetike.

Ata kanë ardhur për t’u vendosur vetë ose për t’u “përhapur” me fjalët e oficerëve të rangut të lartë amerikan në territorin evropian për të filluar ushtrimin ushtarak “Evropian 20” i cili është planifikuar të fillojë në prill dhe të përfundojë në korrik !!

20,000 ushtarë amerikanë aktualisht janë duke u stacionuar në deri në 7 aeroporte evropiane dhe 10.000 trupa të tjera amerikane në Evropë dhe 7.000 Shtuar trupa të tjerë nga vende të ndryshme të Evropës. Për çfarë qëllimesh erdhën gjithsej 37.000 ushtarë amerikanë të armatosur deri në dhëmbë?

Sipas oficerëve amerikanë, këta ushtarë janë plotësisht të shëndetshëm dhe për këtë arsye janë plotësisht imun ndaj “koronavirusit”. Nëse nuk janë imunë, pse nuk është vonuar ky ushtrim ushtarak në funksion të rekomandimit të OBSH-së për përhapjen e këtij virusi dhe mediave -, kaosin shoqëror, shëndetësor, politik dhe ekonomik që ka shkaktuar ky virus në botë?

Fillon ushtrimi amerikan Defender-Europe 20. Pajisjet e para – automjete gjurmësh dhe rrota, si dhe pajisje të tjera nga Ekipi luftarak i Brigadës së Dytë, Divizioni i 3 i Këmbësorisë – nga SH.B.A. kontinentale do të arrijnë në portin gjerman Bremerhaven më 21 shkurt.

Një herë në Evropë, anëtarët e shërbimit amerikan do të përhapen në të gjithë rajonin për të marrë pjesë në ushtrime të ndryshme vjetore me aleatët dhe partnerët tanë. Defender-Europe 20 do të përfundojë me rizhvendosjen e forcave dhe pajisjeve me bazë në SH.B.A. ”

Në një konferencë të zhvilluar më parë, gjeneral brigade Sean Bernabe, Zëvendës Shefi i Shtabit, G3, Ushtria Amerikane Evropë, shpjegoi: “Ushtrimi Defender-Europe 20 është një Shtab, Departamenti i Ushtrisë të drejtuar, Ushtrimi i Ushtrisë Amerikane të udhëhequr nga Evropa, i dizajnuar për të ndërtoni gatishmërinë strategjike për Ushtrinë e Shteteve të Bashkuara.

Edhe pse kjo ushtrim nuk ka lidhje të drejtpërdrejtë me Iniciativën e Gatishmërisë së NATO-s, Shtetet e Bashkuara nuk janë vetëm duke ndërtuar gatishmëri strategjike duke lëvizur këto 20,000 forca nga Shtetet e Bashkuara kontinentale në Evropë dhe pastaj t’i transferojnë ato nëpër kontinent në zona stërvitore, por pastaj ne po ndërtojnë gjithashtu gatishmëri taktike me secilën nga këto ushtrime më të vogla, ka mesuar agejcnioa e lajemeev “Presheva Jonë” nga nje raport konfidencial te Eurepan Security Defence

“Ndërsa ne ndërtojmë atë gatishmëri taktike, pasi u japim të gjitha këtyre njësive një shans për të praktikuar detyra taktike, dhe pasi lejojmë disa prej shtabeve kryesore nga struktura e forcës së NATO-s – për shembull, Trupat Aleate të Reagimit të Shpejtë, ose Trupat Shumëkombëshe në Verilindje – pasi ne i lejojmë ata të praktikojnë komandimin dhe kontrollin e operacioneve luftarake në shkallë të gjerë në simulim ose në ushtrime të gjalla të mikrokozmosit, ne me siguri po ndërtojmë gatishmëri për NATO-n në tërësi. ”

Gjermania do të jetë zona kryesore e tranzitit, për shkak të saj në qendër të Evropës

Pra, më 21 shkurt, kjo vendosje më e madhe dhe stërvitje logjistike që nga fundi i luftës së ftohtë do të fillojë në Bremerhaven, Gjermani. 20,000 ushtarë dhe pajisjet e tyre ushtarake do të udhëtojnë nëpër Evropë, kryesisht Gjermani. Shtë e nevojshme të zhvillohen ushtrime të tilla në shkallë të gjerë, rezultati do të jetë interesant për tërë NATO-n.

Defender-Europe 20 tregon edhe përkushtimin ende të fortë amerikan për Evropën, megjithë vendet evropiane që nuk arrijnë investimin e tyre të premtuar në mbrojtje për dekada të tëra. Por është gjithashtu një provë se sa mbështetje mund të presin trupat amerikane nga Aleatët e tyre Evropian në rast të një kërcënimi të vërtetë lufte.

Prandaj Defender-Europe 20 është shumë më tepër sesa 20.000 ushtarë “thjesht”, që janë në Roaming në Evropë, është një deklaratë politike, një provë angazhimi dhe një vlerësim i gatishmërisë së pothuajse çdo anëtari të NATO-s. Lëreni të jetë ofruesi i trupave, furnizuesi logjistik ose zona tranzitore.Bildergebnis für us army around equipment

SHPËRNDAJE