Ish-prokuror dhe një ish-këshilltar i Dick Marty nga Ticino merr çmimin për dinjitetin njerëzor dhënë nga “Fondacioni Tertianum” me vlerë prej 10.000 franga.Ceremonia e çmimeve u bë dje në Cyrih, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

ZURICH, 9 shtator
Dick Marty u nderua për “angazhimin” e tij ndërkombëtar në favor të dinjitetit njerëzor. Një angazhim – shkruan në një gazetë zvicerane sot se ai ihste i vlerësuar mbi aktivitetet e tija në Këshillin e Shteteve helevtetike, si një anëtar i Këshillit të Evropës dhe Këshillit për të Drejtat e Njeriut.

Mediat po ashtu përkujtojnë në veçanti raportin e tij Hetimi 2006 fshehtat Transportit të të burgosurve të mbajtur nga CIA në të gjithë Evropën, si dhe nga dhjetori 2010 hetuesit e tij mib “trafikimin e organeve” të burgosurve serbë  nga ana e Ushtrisë Clirimin të Kosovës- UÇK.

SHPËRNDAJE