preshevaaBernë, 22 qershor – Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ne Zvcër  ka bërë një shkrim rreth diasporës shqiptare ne Zvicer, te cilet i konsideorn si “kantoni i 27-te”  ka shkruar se  “sikur t mso ihste dipaora shiptare, simdops shqiptaret ne Zvicer dhe vendet tjera te BE-së Kosova nuk do te funkisnonte si shtet e cili vend i ri i Evropes ashtu keshtu po ballafaqophet  nga kriza ekonomke dhe sociale, vend ky i cli vazhdon te jete nje vrime e ze per nderkombëtaret.

Mirë se vini bashkëdhetare me pare, qeveria po ju pret krahapur e gojëhapur!.. 

Diaspora shqiptare dërgon çdo vit rreth 1.000.000.000  CHF në Kosovë dhe Preshevë cka sipas burimeve te “Presheeva jonë”  një e katerta (mbi 500 milionë) e mirë e ketyre mjeteve jane nga Zvicra. Disa here nga nga Brukseli dhe organizata nderkombëtare qeveria e Kosoves eshte akzuar e kritikuar per shkak korrupcionit te larte qe ka ngulfatur proceset e ingrimeve te këtij shteti të ri evropian.

“Transferimet e parave të diasporës shqiptare në Kosovë variojnë brenda vitit nga  1.000.000.000  CHF, Kjo shume është mjaft e rëndësishmë për ekonominë e një vendi që vuan nga papunësia e madh vitonm agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Pothuajse gjysmë milionë njerëz nga jashtë viziton Kosovën brenda vitit, duke dhënë një kontribut të madh në ekonomi. Çdo vit një numër i madh i shqiptarëve të Kosovës që jetojnë në diasporë kthehen në vendlindje, për të kaluar pushimet me familjet e tyre

Sipas burimeve te ghazte stzjeter zvcerane “Tribiue  de Genève”  duke u referuar agjencise  se lajmeve  “Presheva Jonë” (“Selon l’agence de presse “Presheva Jonë”, actuellement environ 30’000 citoyens de la Serbie se trouvent en Suisse, la majorité sont des albanais“) diaspora shqiptare nga Lugina e Preshevës nga Zvicra dhe vende të tjera evropiane edhe pse injorohet dhe diskriminohen nga Beogradi, ata për çdo vit mbushin arkat e buxhetit te Serbisë me rreth 60 milionë euro, vetëm nga Zvicra 20 milion euro ?!

 

 

SHPËRNDAJE