Në adresën e redaksis sonë ka arritur një shkresë nga komuniteti shqiptarë I Preshevës me rrethinë ku kanë mirëpritur daljen si e pavarur të këshilltares së “Alternativa” të Shqiprim Arifit ku ndër të tjera, ata duke shprehur shqetësimin e tyre për kahjen të cilën I ka dhënë ky kryetar e ky pushtet qytetit të Preshevës, shprehin dëshprimin e tyrë të thellë që e kanë përkrahur duke ia dhënë besimin për të udhëhequr me Komunën e tyre.

Ky është reagimi I tyre.

“Përshëndetje redaksi e nderuar, shpresoj që të gjeni mirëkuptim që ta botoni këtë shkres nga një grup qytetarësh të Preshevës larg atdheut, jo prej dëshire por për një jetë më të mirë.

Sigurishtë se me vëmendje e përcjellim dhe kemi breng mbase edhe më shumë se ju atje, situatën politike dhe ekonomike nëpër të cilën po kaloni ju (edhe familjarët tanë sigurisht).

Ne ia dham besimin duke ardhur e duke votuar kryetarin e APN në mënyrë masovike në zgjedhjet e fundit, por jemi të penduar në mënyrë absolute, pasi që pritshmëritë tona janë nën nivelin e asaj që po realizohet, madje edhe me keq se pushtetet e kaluara. Të paktën në pushtet e kaluara e dim se kryetari I kaluar ose kryetarët e kaluar, nëse nuk kanë mundur që të ofrojnë investitorë të huaj, nuk kanë provuar ti ngulfasin punëdhënësit më të mëdhenjë në Komunën tonë të dashurë.

Ne, nga këtu po dëgjojmë se si tani ka filluar një praktikë ku investimet kapitale, apo shpenzimet e mëdhaja të Komunës, po I jepen kompanive që nuk janë të thirrura të kryejnë punë për të cilat kontraktohen, cka na le të kuptojmë se në këto raste kemi të bëjmë me larje hesapesh mes kryetarit Arifi dhe kompanive private.

Po u ndanë mjete financiare mediumeve të cilat I kanë vërbuar sytë qytetarëve tanë duke folur keq për gjithë pjesën tjetër që nuk është me pushtetin, duke mos I ndarë para nga buxheti TVP, ku si rrjedhojë kanë lënë pa punë shume puntorë, ndër ta edhe familjar tanë.

Kemi shpresu që kryetari Arifi, sipas fjalëve të tij do të sjellë investitorë të rinjë, por kjo jo se nuk ndodhë, por përkundrazi nuk iu kryen pagesat me rregull punkryesve të Komunës tone, e disave nuk ia kryen obligimet komunale në mënyrë që të punojnë normalisht e pa pengesa.

Për këto, dhe shumë arsye tjera, ne I jemi mirënjohës dhe e inkurajojmë për guximin e saj këshilltaren Fetanete Mehmedin, jo për të I kontribuar këtij apo atij pushteti, por për tia bërë me die kryetarit të APN të cilit aq shumë I besuam, se ne nuk jemi dele e tij edhe nëse aj mund edhe të jetë çoban, por asesi çoban I joni.

Me rrespekt, grupi qytetarësh preshevarë nga Zvicra.

Lirit Aliu, Sollutun

SHPËRNDAJE