2008 – Kosova shpalli pavarësinë.

1676 – Mbreti Çarles II dhe Luigji i XIV nënshkruan një marrëveshje të fshehtë.

1801 – Dhoma e Përfaqësuesve, midis Tomas Xheferson dhe Aron Burr, zgjodhi Xhefersonin të jetë president.

1919 – Gjermania nënshkruan një armëpushim, dhe heq dorë nga territori i Polonisë.

1935 – Tridhjetë e një të burgosur, ikën nga burgu në Oklahoma, pasi vranë një roje.

1947 – Zëri i Amerikës filloi transmetimin në Bashkimin Sovjetik.

1972 – Presidenti Riçard M. Nikson u nis në një udhëtim historik në Kinë.

1992 – Vrasësi serik Xhefri Dahmer u dënua me burgim të përjetshëm.

2005 – Presidenti Xhorxh Bush, e emëroi Xhon Negroponten që të jetë drejtori i parë kombëtar i inteligjencës.

2009 – Presidenti Barak Obama nënshkroi një paketë prej 757 miliardë dollarëve, për ekonomi.

SHPËRNDAJE