donicaaPrishtine, 19 gusht  -Donika Kadaj-Bujupi, deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, njeherit ish e burgosur ka pritur sot pulbicistin dhe gazaterin tone shqiptare nga (Presheva) nga Gjeneva z.Nefail Maliqin.

Fillimisht deputetja Donika Kadaj-Bujupi ka felenderuar redaksine e agjencise informative kombetare “Presheva jone” per mirenjohjen dhe shpalljen e saj “Personalitete e Vitit” ne kohen kur ajo u frikesua nga pushteti duke burgosur ate per shkak bindjeve dhe guximit te mbrotjes se sovranitetit te Republikes se Kosoves, cka jo rastesisht mediat shqiptare sot ate e quajne “Shote Galica e Kuvendit”.

Nga ana e tij publicisit Maliqi ka njoftuar deputeten kosovare jo vetem per zhvillimet ne Krahine e Presheves por edhe per vepritarite, organzimin dhe rolin shqiptareve ne Zvicer, te cilet jane bere shembulle integrimeve  ne kete vend fale anagazhimit dhe  vellnetit te autoriteteve helvetike .

Donika Kadaj-Bujupi nga ky takim me gazetarin tone nga Presheva ne Zvicer  ishte e interesuar jo  vetem per situaten aktula ekonomie dhe politike ne Kahinen e Presheves por edhe diasporen shqiptare ne Zvicer e me gjere.

Deputetja Donika Kadaj-Bujupi ka vleresuar lart rolin e pulbicistit dhe gazetarit  te agjencise se  lajmeve “Presheva Jone’ dhe bashkepuntorit te mediave zvicerane i akrediutuar  ne  insitucionet  nderkombetare ne Gjeneve duke konsideruar ate si nje ure lidhese mes Zvicres dhe e mbare shqiptareve, perfshire ketu edhe at te Lugines se Presheves ne avancimin e proceseve demokratike ne ballkan dhe rajon.

SHPËRNDAJE