polccGjatë kesdaj vere, policia kantonalke  Vaud-it ka  arrestuar një 17-vjeçar të dyshuar për pjesëmarrje në një organizatë e lidhur me xhihadin. Ne  fund të korrikut nje i mitur i dyshuar se eshte “përfshire  ne lëvizjen xhihadiste, njoftn polcia zvicerane, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jone”

“Ai është aktualisht në paraburgim nën përgjegjësinë e gjykatës për të mitur për hetime të mëtejshme,” tha zëdhënësi i policisë Vaud Olivia Cutruzzola, duke iu referuar informacionit nga mëngjesit të dielën.

Këtë javë, ju kujootjme sde nje gjenevas  29 vjecar me menenshtesi te dyfishte (zvicerane-tunizian)  u arrestua kohët e fundit në aeroportin e Cyrihut në kthimin e tij nga Turqia. Ai është i dyshuar për lidhje me një organizatë terroriste dhe aktualisht është në paraburgim.

Më 8 qershor, Prokurori Publik i Konfederatës ka arrestuar edhe një Romand ri xhihadiste 21 vjet pas kthimit të tij nga Turqia. Sipas të dielën në mëngjes, të rinjtë Vaudois arrestuar në fund të korrikut do të vizituar të paktën një herë në Turqi.

SHPËRNDAJE