Joachim Son-Forget i cili përshkruhet si nje gjeni eshte deputet (LREM) i francezeve jashta vendit ka shkaktuar “turbulenca” sot në twitter me shqiponjen dhe flamurin e Kosovës, duke shkatuar reagime nga qindra lexues, cka nuk munguas as fyerjet nga radhet e serbeve, por  shumica e komeneve pozitivisht. Rasti i deputetit Joachim Son-Forget, ka mbushur sot faqet e gazetave zvicerane,  shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

 

Son-Forget pos qe eshte i njohur si nje deputet karizmatik  ai ushtron pofesionin e radiologut dhe detyrat e tij si mbikëqyrës i tezës në Qendrën Spitalore Universitare Vaud, me slei ne Lausanne. Rasti i deputetit Joachim Son-Forget me 14 janar te vitit te ardhshem do te shqyrtohet na Asamblene e Përgjithshme te patise se tij.

Sekretari i Shtetit i Ministrit të Arsimit dhe Rinisë Kombëtare, Gabirel Attal, tha për “rastin” Joachim Son-Forget se “Ai ka një ane të çmendur të gjenios, por në fakt, gjithçka është shumë e ndërtuar dhe e arsyetuar, ai është shumë i lirë. Ai dëshiron ta bëjë sistemin të trazuar “. Pra, kush është Joachim Son-Forget vërtetë qe ben shqiponjen para flamurit te shtetit te Kosovës?

Depueti francez per jashtë vendit, për Zvicrën dhe Lihtenshtajnin, i cili është gjithashtu një radiolog në CHUV në Lausanne, nuk duket të jetë shumë i shqetësuar për sanksionet e mundshme që ai do të pësojë pas tweeve të tij kundër senatorit Esther Benbassa.

Ai kaloi natën e 27 deri në 28 dhjetor për të dërguar gati njëqind tweets, mes “shaka” dhe provokimeve.

Mes mesazheve të tij të shumta, Joachim Son-Forget i është përgjigjur edhe një herë senatorit, i cili ka denoncuar “kërcënime me kërcënime mezi të maskuara”, duke iu referuar fotografive që e përfaqësojnë atë në vijën e parë të teleskopit të një snajperi:

Më pas, deputeti postoi një video që tregonte se po xhironte me pushkë, një nga hobi të tij dhe fotomontaze të ndryshme, duke përfshirë një shfaqje në futbollistin me fanellën zvicerane para flamurit të Kosovës:

“Çështja” Joachim Son-Forget do të shqyrtohet më 14 janar nga zyra e grupit LREM në Asamblenë Kombëtare, njoftoi të premten shefi i grupit shumicë Gilles Le Gendre, siç tregohet nga faqet e ndryshme të lajmeve franceze

Joachim Son-Forget, deputet i Republikës së LREM-it të Francës së Zvicrës, ka shënuar hodhën e historisë, që nga hyrja kryesore e hemikologjisë në gjendje për të akomoduar Senatin dhe Kuvendin kombëtar është … Rruga e Pavarësisë Amerikane! “Në një kohë kur Trump po lëkund rendin botëror dhe Emmanuel Macron po lufton për Europën, të gjitha simbolet janë të rëndësishme,” buzëqesh deputeti 34-vjeçar.

Joachim Son-Forget është një “fëmijë Macron”. Si mund të ekzistojë, si deputet i Parlamentit, një anëtar i Komitetit për Punë të Jashtme, përballë plotfuqishmërisë së pushtetit, versionit “Jupiter”? “Duke e përkushtuar veten plotësisht në misionin tim si përfaqësues i zgjedhur i kombit,” përsërit ai që vazhdon një ditë në javë punën e tij si radiolog dhe detyrat e tij si mbikëqyrës i tezës në Qendrën Spitalore Universitare Vaud.

SHPËRNDAJE