hasdannPreshevë, 11 tetor -Deputeti i vetem shqiptar ne Beograd Fatmir Hasani  po shqyrton terheqjen nga Kuvendi, për shkak politikave diskriminuese dhe deshtimit të qeverise serbe ne Luginë, mos zbatimi i marrëveshjeve me Preshevën, sidomos asaj për tekstet shkollore, injormi ipalit shate pikësh dhe mosnjohjen e diplomave, ka mësuar agjencia e lajmeve “Persheva jonë”. Nje terheqje te tille nga KKSH si organ i qeverise serbe mund ta bëjë edhe kryetari i saj Jonuz Musliu për shkak, siq mesohet, diskrminimit te shqiptareve dhe deshtimit te qeverise serbe ne Luginë.

Lideret e Lugines së Preshevës sikur edhe deputeti i vetëm shqiptar Fatmir Hasani nga Lugina ne Paralmentin  serbe vazhdimisht ka kerkuar te rrespektohet recipriciteti mes shqiptareve ne Serbi dhe serbëve ne Kosovë. Aktualisht ky reprocitet eshte shume larg njeri me  tjetrit, sikur nata me diten, meqe serbet ne Kosovë jane te privilegjuar, ndersa shqiptaret ne Serbi, ata ne Luginen e Preshevës, të diskriminuar, shkruan sot agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”

 

Qeveria serbe vazhdone te diskriminoj shqiptaret dhe injorizoj kersat e tyre ne Luginë. Beogradi keto 16 vjetet e fundit asnje marërveshja nuk ka zbatuar me Preshevën ?! 

“Diskrimpreshshvssaini i vazhdueshëm qeverise serbe ndaj shqiptareve etnik ne Luginen e Preshevës duke filluar nga mos njohja e diplomave, mungesa e teksteve, e deri tek mos realizimi i planit shatë pikësh ofruar nga spektri politik shqiptar nga Presheva e kemi thene disa here me  pare se mund te ketë pasoja ne relacionet Preshevë-Beograd  dhe integrimin ne institucionet qeverisese..” kane pohuar liderët e Lugines  për  agjencinë e lajmeve “Presheva jonë”.
Largimi eventual i deputetit shqiptar z.Hasani nga qeveria serbe ne Beograd, mund të jete i impönuar,  te bëhet pas deshtimit të një ser premtimesh dhe mos zabtimin e e marrëveshjeve mes Beogradit dhe Preshevës si per tekst shkollore ashtu edhe per njohjen e diplomave si dhe për mos realzimin e planinit shtate pikesh ofruar nga lidershipi shqiptar i Preshevës para 3-4 vitesh qeverise serbe ne Beograd.

 

Nje terheqje te tille nga KKSH si organ i qeverise serbe mund ta bëjë edhe kryetari i saj Jonuz Musliu për shka siq mesohet, diskrminimit te shqiptareve dhe  deshitmit te qeverise serbe ne avancimin e proceseve dhe te drejtave te shqiptareve te shtypur me vite te tera ne Luginen e Preshevës.

“Qevria serbe deri tash asnje kerse apo marrëveshje me përfqesuesit shiptare te Luginës së Presheves nuk e e ka realzuar. Dhe nese vazhdon kjo qveri te illet mbapsh me shiptzaret ne jemi te detyruar qe te ndryshjme stategjinë e veprimit.kemi thnej njeqin here se ne ne Lugine nuk po kerkojme pushke as lufte, por thjeshte dialog, kerkojmë libra, njohjen e diplomave, kerkojme te drejtat tona legjitime te garantuar nga BE dhe OKB..” ka deklaruar per agjencie e lajmeve “Presheva jonë” z.Jonuz Musliu kryetar aktual i KKSH-së

SHPËRNDAJE