Résultat de recherche d'images pour "Hajredin Hyda"Këshilltari i Partisë Demokratike, e cila është në opozitë në Bujanoc, Hajredin Hyda ka thene per JUGpress se buxheti i “konsumatoreve” do të shërbejë ekskluzivisht për qëllimet e partnerëve të koalicionit, e cila ka një marrëveshje të mirë të buxhetit, qe shërben si plaçkë, për ata qe mbahen së bashku”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Deputeti Hyda ja qet prrockat n’dill Shaip Kamberit..Buxheti i Bujanocit nga “historiku” ne misterik?!

Hyda, i cili në kohën kur Qeveria lokale predvodial palët Demokrataska Nagip Arifi ishte në një kohë kryetar i Kuvendit Komunal, thotë se “buxheti i vitit të kaluar ishte parashikuar si historike për shkak se ajo është planifikuar për më shumë se një miliard dinarë në të cilën ata ishin dhe të planifikuara donacionet, në fund u reduktua, dujike rene 250 milionë dinarë”.

“Ky vit do të të njëjtin variant me shpresën se Agjencia për Zhvillim Rajonal dorëzuar 200 milionë për një investim”, tha Hyda.

Sipas tij, në buxhetin e këtij viti “disa gazeta s’jane, vazhdojne te mbeten në të ashtuquajturat projekte kapitale: Rruga Muhovc-Zarbince në investuar deri tani rreth 80 milion e parashikon një tjetër 40 milionë dhe se në këtë projekt për tri vjet, ato nuk janë Ata madje nuk u zhvilluan as 10% të punëve. Projekti i dytë është qelizat famshme trnsfer gllabëruar miliona dhe vetëm këtë vit ka shpenzuar 20 milionë dinare për dofare rrethoja per rreth tij. Rregullorja e Lumit te Ternocit  është gjithashtu e diskutueshme, sepse këtë vit të dhënë fonde prej 30 milionë dinarë dhe se asgjë nuk është bërë “, tha Hida.

“Programi i famshëm Start- ap për ndërmarrësit fillestar, duke shqyrtuar ne APR shifen 27 përfitues brenda dy muajve të hapura dhe të mbyllura bizneset e tyre..” tha Hyda.

Ai thekson se “subvencionet bujqësore dhënë të drejtorëve të kompanive të shërbimeve publike, kryetarët e komunës, njerëzit që jetojnë në Gjermani dhe tjera”

Stpas deputeti Hyda nga radhet e PD-së “Këtë vit ata parashikuar hapur dhjetra e rrugëve, rrugicave në frontin e portave për të fituar konvertimin vota, ruajtjen e vjetër dhe marrjen e të reja. Çdo ribalancim ka rritur fondet për kostot materiale në drejtim të: pagesave ditore, udhëtimeve, drekave, seminareve etj. Disa anëtarë të kabinetit të kryetarit të komunës kanë OJQ që janë të buxhetuara. Ne kemi një president komunal i cili është hartuar nga zanatet në organizatat e OJQ-ve, kështu që komuna po funksionon për ne”

“I buxhetit për vitin 2019 do të jetë konsumatori duke vënë në dukje se njerëzit kryesisht brenda në Bujanoc. Dhe të rinjtë, kryesisht shqiptaret po iknin dhe po iknin per cdo dite nga Bujanoci..” tha ne fund Hyda.

SHPËRNDAJE