L’image contient peut-être : 7 personnes, dont Sami Salihu, personnes souriantes, personnes debout, costume et plein airKryetari i Kuvendit te Preshevës Sami Salihu ka pritur depuetete nga Republika e Kosovës (Ne foto kryeparlamentari i Presheves z.Salihu me koleget nga Prishtina ne “Parkun e paqes”

 

Preshevë, 6 qershor -Deputetët e disa partive shqiptare nga Kosova (Arbërie Nagavci, Arban Abrashi, Nait Hasani, Sami Kurteshi..) po qendrojne ne Kosoven e Lindore te cilet po takojne perfaqesues te sqhipaterev ne Medvgjë, Bujanco dhe Preshevë. Fillimisht ata në Bujanoc kane takuar kryetarin e Këshillit Kombëtar Sqhiptar Ragmi Mustafa dhe kryetarin e komunës Shaip Kamberi. Po ashut ata kan takuar edhe kyretari e Kuvendit te Prehsves Dsami njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Shqiptarët e harruar të Bujanocit, Medvegjës dhe Preshevës; të dhunuar nga Serbia dhe të injoruar nga Kosova e Shqipëria!

Gjate qendrimit ne Karhine e Presheves deputet nga Prishtina jan e pritur nga Kryetari i Kuvendit te Preshevës Sami Salihu me te cilet kane biseduar për suitautrne ekonomike dhe poltike ne Presheves dhe Lugine si bashkepunimin me Kuvedit te Presheves dhe atij te Kosovës.

“Falënderuam për prezencën dhe kërkuam prezencë të shtuar të institucioneve të Republikës së Kosovës. Njoftuam me gjendjen dhe proceset e ngelura në Luginën e Preshevës. Kërkuam respektimin e kërkesave legjitime të shqiptarëve si dhe rol më proaktiv në shqyrtimin e kërkesave të Këshillit Kombëtar Shqiptar nga delegacioni i deputetëve të Kuvendit të Republikës së Kosovës.” ka thëne pas takimit z.Ragmi Musttafa kryetar i KKSH-së.

Depuetetën nga Kosova nga kjo vizite dhe takime me perfaqesues shqiptare kane shprehut mbështetjen për një Referendum mbi bashkimin e komunave shqiptare t enjohur si Kosove Lindore , Bujanocit, Preshevës dhe Medvegjës me Kosova, duke i perfshur ene dialogun e Bruksleit ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës.

“Ne mbeshtesim vullnetin e shiptareve te Kosoves Lindore te shdprehur permes Refrendumit te vitit 1992 që shpreh dëshirën për bashkim me shtetin amë, Kosovën, e drejte kjo e ganatuar edhe nga Karta e OKB-së pe rpopujt autokton..” kane thene  thënë deputet nga Kosova ne Bujanoc dhe Preshevë, citon agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kurse, deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës Abrashi, tha se eshte e drejte legjitime kekrsa e liderve nga Lugina e Preshevës per  përfshirjen  e tyre në bisedimet midis Beogradit dhe Prishtinës.

 

SHPËRNDAJE