Preshevë, 19 dhjetor  -Maria Giulia Sergio  (29) është konvertuar në Islam para ca  vitesh. Ajo u martua me një shqiptar në mënyrë që të bashkohet me radhët e ISISI-t njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te policise italiane.

 

Sipas policise itaéliane Maria Giulia Sergio, 29, e cili mori emrin e Fatimes nga konvertimin në Islam në vitet e fundit, ishte martuar në shtator të vitit 2014 një Aldo Kobuzi shqiptar në mënyrë që të bashkohet me radhët e organizimit të shtetit Islamik (ISIS), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Italianja e re 29 vjet u dënua të hënën në mungesë me nëntë vjet burg pjese  e luftës  në radhët e xhihadistëve në Siri. ky eshtre  dënimi i parë në raste të tilla në Itali

Disa ditë pas martesës, çifti u largua nga aeroplan Roma për në Turqi, ku kishte hyrë ilegalisht në Siri. Aldo u bashkua me një kamp trajnimi të ISIS-it, ndërsa Fatima është mësuar për të trajtuar armët dhe të dërguar mesazhe të afërmit festuar sulmin kundër Charlie Hebdo në Paris në janar 2015.

Me kërkesë të vajzës, prindërit e saj dhe motrën e saj Marianna, konvertuar edhe në Islam, kishte shitur mobilje e tyre dhe të bëhet një pasaportë për të përpiqen për të ndjekur.

 

SHPËRNDAJE