reppeBazel, 3 nentor -Reperi i cili ka “ekzekutuar” politikajt e UDC-së ne Zvcer eshte denuar me gjobë. I riu në një video duke kërcënuar për të sulmuar tre politikanë të njohur nga UDC. Ai u dënua për nxitje për dhunë, njfton agejncia e lajemeve “Presheva jonë” duje ju referuar burimeve te hjyktes kantonale (BL)

Reperi me prejardhje nga Maqedonia 27 vjet Pratteln (BL) shkoi shumë larg në sulmin e tij verbal kundër politikanëve UDC me këngën e tij me titull banal “Scheiss uf euch” ka kërcënuar me dhunë përveç Keller-Messahli edhe politikanët e SVP-së, Lukas Reimann, Oscar Freysinger dhe Roger Köppel

Prokuroria ka dënuar këngëtaren me qëllim penal për 120 ditë gjobë nga 100 frangash (12.000 franga)

Do perkujtuar se ne fillim të ketij viti nga Zvicra ishte denuar dhe debuar reperi kosovar Besko (Besian Kaqorraj) . “Unë jam i tronditur”, thotë 31 vjeçari. Jo vetëm që është i tronditur se ai do të kthehet në Kosovë, por për më shumë sepse në shkurt të këtij viti ai u bë baba i një djali, të cilin Besko do ta lë në Zvicër. “Unë nuk mund ta kuptoj ligjin zviceran se si një fëmijë, i cili ka pasaportë zvicerane duhet të ndahet nga babai i tij” (“Die Würfel sind gefallen: Rapper Besko wird per Februar des Landes verwiesen. . Im Kosovo kennt Besko, der im Zürcher Kreis 4 aufgewachsen ist, niemanden. Seine Mutter ist verstorben, seine Freunde und sein Bruder wohnen in der Schweiz..”) , transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

SHPËRNDAJE