Është rënë gjithashtu dakord që delegacioni shqiptar të kryesohet nga kryeministri, Sali Berisha për shkak se edhe delegacioni i Serbisë do të kryesohet nga një prej autoriteteve më të larta shtetërore, Presidenti, Boris Tadiç.


Gjenevë/Strasburg, 20 janar / AIK-Presheva Jonë

 

Shqipëria do t”i rekomandojë Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës të ftojë EULEX-in, që në bashkëpunim me Tiranën, Prishtinën dhe Beogradin të fillojë urgjentisht hetimet serioze për akuzat e eurodeputetit zvicerian, Dick Marty….


“Javen e ardhshme do të shqyrtohet rasporti i Dick marty për Kosovën opera Asamblesë së PE  në Strasburg.”..i ka deklaruar sot agjencisë Informative kombëtare z. Catherine Becarmin, zyrtare nga perlamenti Evropian në Stasbrug. Ngajshëm na kanë dekalruar edhe burimet nga kabinet i senatorit zvcieran në Lugano dhe në Bernë. Asambles së PKE do t’i drejtoeht edhe kryeminsitri shqiptarë Sali Berisha na njodfton znj. Becarmin.


Shqyrtimin e një raporti mbi trafikun e paligjshëm të organeve njerëzore në Kosovë do të jetë një nga pikat kryesore të sesionit të dimrit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE), që do të mbahet në Strasburg 24-28 janar 2011. « Dick Marty të marten e ardhshme pas dite i drejtohetAsmablesë së PE për Kosovën.. » i ka deklaruar sot agjencisë Informative kombëtare z. Catherine Becarmin, zyrtare nga perlamenti Evropian në Stasbrug. Ngajshëm na kanë dekalruar edhe burimet nga kabinet i senatorit zvcieran në Lugano dhe në Bernë. Asambles së PKE do t’i drejtoeht edhe kryeminsitri shqiptarë Sali berisha na njodfton znj. Becarmin. Sipas znj.Becarmen zoti Dick Marty do të marrë fjalën duke raportuar mbi raprotin e tij për Kosovën javemn e ardhshme.Në amendamentin prej 4 faqesh,në asnjë rresht nuk përmendet në mënyrë të përveçme emri i eurodeputetit zvicerian, Dick Marty. Ndërkohë që në hyrje të saj hidhen poshtë gjithë dyshimet e ngritura prej tij për çështjen e trafikut të organeve, të cilat cilësohen si supozime të pambështetura në fakte konkrete. Projektrezoluta e Marty do të diskutohet dhe do të hidhet për votim në Asamblenë Parlamentare të KiE-s në datën 28 janar duke filluar nga ora 16:00 dhe për rrëzimin e saj deputetëve shqiptarë do t”iu duhet të gjejnë mbështetjen nëpërmjet lobimit nga 47 vendet anëtare të Këshillit të Europës. Është rënë gjithashtu dakord që delegacioni shqiptar të kryesohet nga kryeministri, Sali Berisha për shkak se edhe delegacioni i Serbisë do të kryesohet nga një prej autoriteteve më të larta shtetërore, Presidenti, Boris Tadiç. Tadiç do t”i drejtohet Asamblesë Parlamentare të KiE-s në datën 26 janar, ndërsa fjalimi i kreut të qeverisë shqiptare, do të mbahet në datën 27 janar, pas të cilit do të ketë dhe seancë pyetje-përgjigjesh prej 60 minutash.

SHPËRNDAJE