10 drejtorë fluturojnë nga kolltuku, pastrimi i njoftuar në shkollat ​​fillore dhe të mesme eshte ka lajmi dites ne Serbi, ku behet fjlaë ketu edhe per nje drejtor te shkolles ne Presheve, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ministri serb i arsimit Mladen Sharcevic pohon se mësuesit e këtyre shkollave kanë falsifikuar numrin e studentëve në mënyrë që të shmangin krijimin e tepricave teknologjike

Dhjetë drejtorë të shkollave fillore dhe të mesme do të zëvendësohen në fillim të gjysmës së dytë, tha Ministri i Arsimit Mlladen Sarçeviç.

Dhjetë drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme do të zëvendësohen në fillim të gjysmës së dytë, njoftoi Ministri i Arsimit Mlladen Sarçeviç. Këta janë drejtorët e shkollave në: Vushtrri, Ranillug, Preshevë, Aleksinac, Nish, Pozhegë, Obrenovac, Zemun dhe Surcin, të cilët kanë falsifikuar numrin e studentëve, duke shmangur kështu tepricat teknologjike.

Në një deklaratë për “Vecernje novosti”, minsitrti Sharcevic vuri në dukje se inspektimi arsimor kishte përcaktuar më parë se klasat me më pak se 15 nxënës u formuan në këto shkolla, që është një minimum ligjor. Fiktivisht, një numër i madh studentësh u treguan për të shmangur tepricat teknologjike. Kështu, për shembull, nga 25 studentë, dy, në vend të një departamenti.

Inspektimi arsimor ka ekzaminuar 200 shkolla në gjashtë administrata shkollore dhe ka gjetur pasaktësi në më shumë se 30 për qind, më saktësisht në 73 shkolla. 10 ndërrime të para nuk kanë përfunduar, pasi analiza e detajuar e të gjitha shkollave në të cilat inspektimi gjeti parregullsi nuk është përfunduar, tha Sarçeviç.

Ai shtoi se plani është të thjeshtojë procedurat për kapjen e licencave për punë për sekretarët e shkollave, të cilët duhet të mbajnë përgjegjësi dhe të kontrollojnë drejtorët, dhe të mos jenë bashkëpjesëmarrës në parregullsi.

Në administratat e shkollave në Beograd dhe Nish, këshilltarët përgjegjës për çështjet financiare u hodhën poshtë, të cilët dinin se si të mashtronin numrin e studentëve, dhe ata nuk e raportonin atë, duke u bërë kështu bashkëpunëtor në manipulim.

SHPËRNDAJE