largea_uck-beograd1443371929“Terroristët shqiptarë të UCK-së do të hyjnë ne Beograd dhe Preshevë me 28 qershor do të do të na marrin Nishin e Vranjën..”, “UCK dhe UCPMB do të sulmojnë Beogradin dhe Preshevën…”; “Sheshel: Pritetn sulme tororiste mbi Serbinë…”… (“Šešelj: Teroristički napad se priprema…”) etj.. Pra, janë këta disa tituj qe shkëputëm nnga mediat serbe te cilat gjatë muajit qershor propaganduan, madje duke u thirrur ne “burime te sigurta” të shërbimeve sekrete serbe, për “sulme terroriste” te UCK-së ne Presheve, Nish apo Beograd. Por duket se “UCK” pak u vonua dhe nuk hyri ashtu siç tha Shesheli me 28 qershor, por sot në Beograd, shkruan “Presheva Jonë”.

 

«Ushtarët » e UCK-së ne rrugën “Knjaz Millosha» ne kryeqytetin serb Beograd

uck beograd4Por, ashtu siç kishim shkruar se këto deklarata dhe shkrime ne Serbi ishin vetëm spekulime dhe propaganda, tash edhe mediat serbe duket se janë bindur se kishin dezinformuar apo ishin viktimë e propagandës te cilat sot kane dalur me tituj me të butë dhe duke vene ne thonjeza “terroristet shqiptare” .

Sipas mediave serbe, ekstremistët islamikë nga radhët e ISIS-it, të cilët në një video-incizim të publikuar kanë ftuar për luftë të përgjakur në Ballkan. Islamistët ekstremë duan që të kryejnë sulme të ashpra perems Kosovës, ata tash kanë për qëllim që ato kërcënime t’i zbatojnë në praktikë, për çka masat e sigurisë janë ngritur në nivelin më të lartë.

Të kujtojmë se para pak ditësh u zbuluar një plan i ekstremistëve i cili parashihte sulme “me radhë” në tërë shtetet e Ballkanit, përfshirë këtu edhe Kosovën edhe Shqipërinë.SHPËRNDAJE