Preshevë, 13 maj -“Daçiq: Walker, Haradinaj, Musliu … janë pjesë e planit që shqiptaret po zihen për shekuj me radhë!”(“Dacic: Voker, Haradinaj, Musliju… samo su deo plana koji se kuje vekovima!“), “Interesi i mafias shqiptari Mafia po shkakton krizën”, (“Šiptarskoj mafiji u interesu da izaziva krize“) “NPS ja shiti Kushtetutën e Serbisë!”  (“NSP predao Muslijuu Ustav Srbije”)  janë pra këta vetem disa tituj të mediave serbe të cilet ende po “byryten” me deklaratat e Musliut dhenë më 20 prill 2017 gjatë një interviste  për “Presheva Jonë”  me titull: Musliu: Mbështesim Tiranën dhe Prishtinën për bashkimin e Shqipërisë dhe Kosovës, por jo pa Preshevën!

 

Frika e NSP ndaj lidederit Musliu e shtyn t’ja dergoj kushtetuten e Serbisë

Kryetari i Luginës së Preshevës Jonuz Musliu, ka deklaruar sërish se është për bashkimin e trojeve shqiptare konform vullnetit të popullit etnik shqiptar të Medvegjës dhe Bujanocit në referendumin gjithëpopullor të 1 e 2 marsit 1992.

Një delegacion i Lëvizjes Kombëtare të Lirisë (NSP) është ankuar te qeveria serbe se Kushtetutën e Serbisë Kryetari i Kuvendit Komunal të Bujanocit, Jonuz Musliu, e ka shkelë.

Në vazhdim B92 dhe mediat tjera dje dhe sot serish kanë shkruar se ¨”zotëri Musliu beson se “pa Nishin s’ka  ‘Shqipëri të Madhe’ .  kjo deklaratë bashkë me tjetrën të liderit nga Presheva se “i përkujtojmë Beogradit se kjo nuk është Shqipëri e Madhe pa Nishin. Bile, Serbia duhet të na falenderojë që për momentin po kërkojmë bashkimin e Shqipërisë, Kosovës dhe Luginës në një shtet të vetëm” ka ngritur peshë Serbinë.

Sipas Kushtetutës së Serbisë, Musliu në lidhje me deklaratat gjithnjë e më të shpeshta direkt minon rendin kushtetues të Serbisë dhe bën thirrje për krijimin e “Shqipërisë së Madhe”.

Kryetari NSP Miroslav Parovic lidhur me këte ka  thënë me këtë rast me këto deklarata ka nxehur atmosferën dhe situaten ashtu të tensionuar.

“Jam i bindur se Musliu dhe shefat e tij e dinë se çfarë është shkruar në Kushtetutën e Serbisë, por u kemi ardhur atyre në një mënyrë të sjellshme për të dërguar mesazhin se shumica e njerëzve janë për të mbrojtur rendin kushtetues, sepse ata e bëjnë shoqërinë normale” tha Petrovic.

Sipas Parovic  “interesi i mafias shqiptari po shkakton krizën” dhe thotë se “duhet të dini se kjo politikë nuk do të japë rezultatet sepse ky vend e ka Kushtetutën dhe ligjet..”
Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Jashtëm Ivica Daçiç ka deklaruar se “Serbia reagoi ndaj disa deklaratave te liderëve shqiptare tek Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara për shkak se këto vende nuk i qasen çështjes seriozisht  mjaftueshëm për politikanët shqiptarë.

Sipas Dacicit “keto vende   komentojnë se deklaratat ishin të “pamatura”, ose “nuk është reale” ose, kur është fjala për Walker, kjoy është një diplomat në pension etj..”

Ai  gjithashtu vuri në dukje se kjo nuk është vetëm në lidhje me atë që është thënë dhe kujtuan deklaratën nga ndihmësi i sekretarit të Shtetit, Victoria Nuland, e cila tha se SHBA ka investuar 20 vjetorin e pavarësisë në Kosovë.

“Ajo u shpall në vitin 2008, dhe 20 vjet më parë, kjo do të thotë se që nga viti 1996 ka investuar në pavarësinë e Kosovës. Kështu që ju mund të shikojnë aktivitetin e Walker dhe deklaratat e Haradinajt i përshtaten ambicieve te tëra, dhe e cila na tregon se “Shqipëria e Madhe” është ende një platformë të përbashkët për të gjithë shqiptarët. Kjo është ajo që ata thanë Thaçi dhe Rama dhe Musliu..” tha Daçiç.

SHPËRNDAJE