Edhe pse ishte propozuar nga Produksioni kinematografik i Beogradit që në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc të shfaqet filmi Ruso-Serb “Kufiri i ballkanit” (“Balkanska međa”) i cili ka përmbajtje të urrejtjes mes popujsh, drejtori i këtij institucioni kulturorë Jetmir Ismaili nuk ka lejuar që ky film të shfaqet, për shkak se ne ter ka elemnte raciste dhe përbajtje te urrejtes dhe etiketime ndah UCPM-së dhe NATO-s, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

“Po e vërtetë është se na kanë dërguar nga produkcioni kinematografik nga Beogradi që ta shfaqim në Shtëpinë e Kulturës tene ne Bujanoc. Une pa hezitim hulumtova për përmbajtjen e tij dhe kur kuptova cila është përmbajtja menjëherë urdhërova që ky film mos të shfaqet” ka deklruar z.Jetmir Ismaili.

“Shqiptari ne mes Serbisë ndalon filmin ruso-serb i cli ka shkuar ne pushime” (“Albanac usred Srbije zabranio srpsko-ruski film i otišao na odmor“), ështe ky titulli i gazetes russo-serbe “Sputinik” dhe shume gazetave tjera sllave. Me kete vendim strikt te z.Ismali duket se ka bere pak nervoz mediat e Beogradit duke shkaktuar reagime te shumta ne Serbi nga media, anlaiste dhe tek qeveritare serbe. Ato pyesin: Kush eshte shqiptari ne Bujanoc, i cili ne “zemër te Serbisë” bllokon shfaqjen e filmit ruso-serb?, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Drejtori Jetmir Ismaili: Filmat me elemente raciste tek ne në Bujanoc nuk shiten as me pare a pa pere! 

Résultat de recherche d'images pour "Jetmir Ismaili"Te kotaktuar nga agjencia e lajmeve “Presheva Jnë” UNESCO dhe IFJ dhe Reporters sans Frontieres eshte perkrahur qendrimi i drejtorit nga Bujanoca i cili ka ndaluar kete film antishqiptar ku ka me shume elemente raciste se sa vlera kulutore, i cili mbjell urrjetje dhe fyet nje populli me i mall madh në ballkan. Sipas tyre, me keso filmash Evropa nuk pranon Serbine ne BE.

Ai gjithashtu tha se, nuk është drejtë që persona të caktuar spkeulojne  në rrjetet sociale se filmi ka arritur në Bujanoc dhe se gjoja do të shfaqet pa patur informacione të hollësishme.

Do shtuart se filmi Ruso-Serb “KUFIRI BALLKANIK” ka shumë elemente raciste dhe skena të cilat kanë për qëllim urrejtjen mes popujve, ku në një insert është e përfshirë edhe UÇPMB, gjegjësisht amblemi i UÇPMB-së në një automjet, ndërsa filmi flet për periudhën e hyrjes së KFOR-it Ruse në Kosovë, periudhë kjo në të cilën UÇPMB nuk ishte shfaqur publikisht.

Në mediat Britanike është thënë se, përderi sa publiku i Moskës ka qarë, ndërsa ai serbë ka bërë tifo në premierën e filmit “Kufiri Ballkanik”, prestigjiozja Britanike “Times” ka vlerësuar se ky film “minon” paqen rajonale.

SHPËRNDAJE