Një delegacion nga Republika e Kosovës i prirë nga  presidentja e vendit znj. Atifete Jahjaga, kryeministri z.Hashim Thaçi dhe zv,kryeministri z.Behgjet Pacolli, kanë zhvilluar një sër takimesh zyrtarë të OKB si dhe përfaqësues të vendeve anëtare të kësaj organizate botërore, njoftojnë burimet nga OKB agjencinë informative “Presheva Jonë”

Nev-York/UNO/ Presheva Jonë

Pas takiveme me shefin e OKB-së Ban Ki-moon kreu i shtetit të Kosovës sot kanë takuar edhe shefen e dipomacisë amerikane znj.Hillary Clinton në kuadër të punimeve të sesionit të 66-të me radhë të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së e drejtuar nga zvicerani Jospeh Deiss, presdient i asmablesë. Do shtuar se z.Deis i ka deklaruar agjencisë sonë se truproja e tij është një shqiptarë nga Kosova.

Nga takimi i delegacionit kosovarë me znj.Clinton shefja e diplomacisë amerikane ka rikonfirmuar se SHBA-të do të vazhdojnë të mbështetjesin proceset në Kosovën duke ruajtur integritetin territorial të Kosovës. Po ashtu znj.Clinton nga autoritet kosovare duke kërkuar bashkëpunim me faktorin  ndërkombëtare, sidomos me KFOR-in dhe EULEX-in ajo njëkohësisht ka kërkua të luftohet krimi i organizuar dhe në vend të fuknsionojë shteti juridik si dhe për krijimin  e një mjedisi të sigurt dhe të lirë për gjithë qytetarët e saj.

SHPËRNDAJE