Sekretari e Shtetit amerikan znj Hillary Clinton sot u takua në Gjenevë me një delegacion të opozitës siriane udhëhequr nga kryetari i Këshillit Kombëtar sirian (CNS) Burhan Ghalioun. Ajo bëri thirrje për një tranzicion demokratik në Siri

“Një tranzicion drejt demokracisë do të thotë më shumë se zëvendësuar regjimin Assad. Kjo do të thotë vënien e Sirisë në rrugën për sundimin e ligjit për të mbrojtur të drejtat themelore të të gjithë qytetarëve, pavarësisht nga feja e tyre, përkatësinë etnike dhe gjinore, “tha Hillary Clinton në fillim të takimit , sipas Reuters një gazetar në vend.

Ajo shtoi se opozita e kupton se pakicat duhet të siguroi sirian se ata do të jetojnë më mirë “në një regjim të tolerancës dhe lirisë.” Clinton kishte takuar për herë të parë opozita sirian në Uashington më 2 gusht.

Një zyrtar amerikan tha se para intervistës se U. S. Ambasadori Robert Ford do të kthehet natën e martë në Damask. Ai kishte lënë kryeqytetin sirian fund të tetorit për shkak të “kërcënime të besueshme për sigurinë e saj.”

SHPËRNDAJE