Ministri i PJ Enver Hoxhaj ka reaguar ndaj sulmit të gazetares Arbana Xharres duke e quajtur si të pa pranueshëm dhe jashtë çdo norme njerëzore. Heshtja e ministrit te Thacit ndaj vrasjeve te gezetareve ne Kosovë si dicka “mbrenda norme njerëzore” qe  flet shume cka, që sipas tij me “ragiike” qenkan dy shpulla me ja dhane Arbanes se plumba gazetareve tjere shiptarë ?! SDikur ter reagonte minisrtri i puneve te mbrendhsme i Kosovës hajde hajde do te pranahej , “perbihej”  disi edhe reagimi ministrit te puneve te jashtme?!..Por reagimi i MJ te Kosoves Hoxhaj pedr arfaszine Xhares duket sikur reagimi i amabsadores se Thacit ndja (mso) kercnimeve te atubusave te BiciKom qe me pas edhe e damtoi duke këruar falje serbeve se “ishte rren” qe dukej se kishte lidhje ajo me ndonje shofer autobusi ?! Dhe rasti i “kryqit te Xharres” duhet hetuer mire se kush e ja paska vene kryqin asaj ?!, nese nuk e ka bere vete?

 

Keto deklarata per mbrojtzjen e (bukurshes) zonjushës Arbana Xharra te ministrit te Thacit dalin mu sot kur Zyrtari i Këshillit të Evropës sot permes nje meorandumi ne Strasbourg kërkon nga EULEX dhe Policia vendore hetime për vrasjet me motive politike dhe të 13 gazetarëve në Kosovë.

Së fundi, për sa i përket medias, Komisioneri konsideron të domosdoshme për të kryer hetime efektive në 13 raste të vrasjeve dhe zhdukjeve të gazetarëve në Kosovë (Lastly, as regards media, the Commissioner underscores the need to effectively investigate the 13 cases of murders and disappearances of Kosov journalists, which occurred between 1998 and 2005, and to bring the perpetrators of those crimes to justice. ) i cili ka ndodhur në mes të 1998 dhe 2005 (kutpom shumica gazeatre dhe abshkepuntore te gazetes kombëtere “Bota sot”)  dhe për të sjellë autorët e këto krime para drejtësisë,  transmeton agjencia  elajemeve “Persheva Jonë”

“Nuk duhet të jetë një mjedis të sigurt për gazetarët dhe profesionistët e tjerë të medias, sidomos duke përmirësuar aftësinë e zbatimit të ligjit dhe autoritetet gjyqësore për të hetuar dhunën dhe kërcënimet drejtuar kundër tyre dhe të imponojë ndëshkime efektive për kryesit. “Komisioneri theksoi gjithashtu nevojën për të gjetur një financim të qëndrueshëm të mediave të shërbimit publik,

Alarmi ndaj kercnimi i njeë femre gazetare ne Kosovë dhe Heshtja e Enver Hoxhaj  ndaj gazetareve meshkuj te vrare (kryesisht te Bota Sot) eshte dicka me shume se abshkalim nga keto krime barabare ndaj gazetareve ne Kosovë, qe del se heshja e Enver Hoxhajt sikur ministri i Thacit mund te dije me shume rreth ketyre vrasjeve?!, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.Pranbdaj dfuhe tt ebhen hetime ndja minsitrit Thaci pe rlidhje tme Arbana Xharrës,  ose, ose lidhjet e tij me vrasesit e gazetareve ne Kosovë qe ndoshta mund te dije dicka me shumë qe mund t’i hynt ne  pune prokurorise , gjykatave kosovare..

SHPËRNDAJE