seppLuasanne, 5 dhjetzor  -CAS sot ka dhene verdiktin ndaj ish-presidentit të FIFA-s. Drejtësisë ka konfirmuar pezullimin e 6 vjet në Sepp Blatter. Ajo hodhi poshtë ankesën e ish-presidentit të FIFA-s, njofton agjencia e lajemeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

Gjykata e Arbitrazhit për Sport (CAS) la në fuqi pezullimin e gjashtë vjet në çdo aktivitet që lidhet me futbollin goditës ish-presidentit të FIFA-s Joseph Blatter. Ajo hodhi poshtë ankesën e Valais Epërme. Ish-presidenti i Federatës Ndërkombëtare të Futbollit kapi CAS në mars.

Blatter, i cili dha dorëheqjen në qershor 2015, u dënua në dhjetor të vitit të kaluar në një rast të shpërdorimit të detyrës financiare së bashku me ish-presidentin e UEFA-s, Michel Platini.

Pretendohet per pagesa te dy burrave në shkurt të vitit 2011 nga FIFA me një shumë prej dy milionë franga zvicerane me miratimin e Platinit dhe Blatter për një mision të disa vite më parë.

Të dy burrat ishin suspenduar nga Fifa 8 vjet, reduktohet në gjashtë vjet në apel në FIFA. Pezullimi Platini ajo u reduktua në katër vjet nga CAS, sportive gjykatës më të lartë në maj. Jo se i Blatter: CAS, pra, e bën një dallim të qartë mes dy burrave.

Në një deklaratë për AFP, Sepp Blatter njoftoi se nuk do të apelojë në Gjykatën Federale.

Vendimi Platini për të ardhmen

Blatter ishte sanksionuar nga drejtësia e brendshme Fifa për “keqpërdorim të pozitës, keqmenaxhimit dhe konfliktit të interesit” për pagesën se famshme 2011 “pa bazë ligjore në kontratës së nënshkruar nga të dyja palët 25 gusht 1999”.

Ashtu si Platini i cili ka hyrë në Gjykatën Federale më 19 tetor për të apeluar pezullimin, Sepp Blatter ende mund të teorikisht të hyjnë në të njëjtën Gjykatën Federale në selinë Lausanne.

Por në një deklaratë të dërguar AFP, Blatter nuk tha një fjalë: “Unë e pranoj vendimin e e Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit për Sport. Nga ky gjykim, nuk prestnim dicka tjetër apo ndonje çmim. Mbi të gjitha, kam mësuar se në sport, nuk mund t ejeshe vetem fitues, por edhe humbës. ”

Një vendim i Gjykatës Federale lidhur me Mishel Platini pritet rreth “shkurt-mars” tjetër, sipas një burimi gjyqësor.

Blatter, i cili dha dorëheqjen në qershor 2015, u dënua në dhjetor të vitit të kaluar në një rast të shpërdorimit të detyrës financiare së bashku me ish-presidentin e UEFA-s, Michel Platini.

Pretendohet pagesa dy burra në shkurt të vitit 2011 nga FIFA një shumë prej dy milionë franga zvicerane në Platini me miratimin e Blatter për një mision të disa vite më parë.

SHPËRNDAJE