cammaaPreshevë, 30 tetor  -Sipas kryetarit të Shoqatës “Çamëria”, Festim Lato, sot do t’i zgjedhin institucionet udhëheqëse që do ta çojnë përpara çështjen çame, deri në përmbushjen e objektivave politike kombëtare të popullit të Çamërisë, si dhe do të formohet edhe Forca Mbrojtëse e shtetit çam. Çamëria shpallë pavarësinë para Preshevës. Ajo dodhë sot në ora 14:00. E permednem Preshevën, sepse Kosova Lindore aktualisht gjendet i vetmi territ nen regjimin sllav. Perkunder  ndrrimitt epushteve lokale ne Luginen e Preshevës ne avancimin e ceshtjes kosmvëtare nuk eshte bere asgjë, pervec pasurimit te liderëve. Ne fkat me nje deputet, qe nuk thone rastesisht me një lule s cel pranevra.Se eshtë amortizuar dhe deshtuar politika e “liderucëve” te Preshevës  me Luginen  deshmon fakti, se deri tash nuk eshte realizuar anje kerkse sipas vullnetit të  popullit, sikur harresa e  Refererednumit te  1-2 marsit 1992 për automimi dhe ribashkim me Kosovën te cilin e akt te vetvendosjes e agaranton edhe karta e OKB-së për popujt autokton. Pastaj Asociacioni Komunave Sqhiptare (AKSH), incidenti, hajgrja e fundit e liderëve shqiptarë me Begradin me lapidarin e UCPMB-së, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Sidoqfote ne gadushllin Ilrik keshtu jane punet e shiuptarve dikah keq e dikah mire, ne kete rast ne Camëri. Degët e Shqipërisë do të mblidhen në Vlorë, kurse, degët nga të gjitha komunat e Kosovës, si dhe përfaqësuesit e Malit të Zi, Preshevës, Bujanovcit, Metvegjës, do të mblidhen në fshatin Komoran të Drenasit, ku bashkë me ata në Holandë, e Vlorë, me ngritje dore do ta shpallin pavarësinë e Çamërisë.

Kryetarit të Shoqatës “Çamëria”, Festim Lato Lata, thotë se Çamëria do ta ketë historinë e njëjtë sikur të Kosovës, derisa thekson se shpallja e sotme e Pavarësisë së Çamërisë dhe formimi i Qeverisë, ka mbështetjen ndërkombëtare.

“Po, nga OKB-ja, Gjykata Ndërkombëtare e Hagës, nga Parlamenti Evropian, nga të gjitha institucionet ndërkombëtare. Shteti i Çamërisë është 17 mijë km katrorë, që gjendet në Çamërinë e sotme që nga, do të themi nga  Qafë-bota e kufirit sot shqiptaro – shqiptarë, nuk e quaj shqiptaro – grek, e deri në hartat Prevezë e deri në Janinë , duke përfshirë dhe pjesën e detit që ka Çamëria me ishullin e saj Korfuzin. Sot totalisht, ajo që ka qenë ëndërr sot do të bëhet realitet”, ka thënë Festim Lato, kryetar i Shoqatës “ Çamëria”.

Ai paralajmëron se sot çamët do ta shpallin mëvetësinë dhe do ta emërojnë Qeverinë e Çamërisë. Sipas Latos, emërimi i Qeverisë, sot do të bëhet nga qindra delegatë të të gjitha trojeve shqiptare.

Po ua sjellim edhe një letër informuese e cila iu ka shpërndarë të gjitha degëve ditë më parë, ku njoftohet për mbledhjen e Kuvendit Gjithëpërfshirës çam, i cili sot shpallë pavarësinë e Çamerisë.

SHPËRNDAJE