gennn

“Turizmi ka frikë nga efektet e Ticino pa burqa..” (“Le tourisme craint les effets d’un Tessin sans burqa“) eshte ky titulli gazetes zvicerane 24heure, ki shprehen shtesime per sezonin turistik ne Zvicer, trasnmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

 

Sipas mediave zvicerane masat péër ndalimin e mbulesën e plotë (burka) nuk është bërë si eshte bere, gje qe kjo dot  ekete pasoja. janë keto shqtesimet nga  qarqet Turizëm kane shprehur  frikë për humbje.

Doi perkujtuar se nga filklimi i ketij muajai ne kantonin  e Tessin eshte ndaluar burka për gratë muslimane në sheshet publike. Kantoni jugor zviceran, i populluar kryesisht me italianë, Tessin, prej sot ka sjellur vendim për ndalimin e mbajtjes së burkës për gratë muslimane në publik, shkruan srf.ch. Policia do fillojë kontrollet në qytete si Lugano, veçanërisht në vendet turistike. Në rast të kundër vajza me burkë mund të dënohet deri në 10.000 franga gjobë. Qarfqet etruroistike dhe te biznesit pyesin dhe  jane ne dilema më mire te “fitohet” me denime  me nga 10.000 franga apo humbja me miliona frangave, kur njihet se Zvicra,s idmos verës, eshte nje vernd joshes dhe i prefreruar i mjëra turistëve, msyfireve  nga vendet arabe,me bukra  e pa burka…tristtt

SHPËRNDAJE