cyriirhrBernë 10 korrik -Njeriu i cili u arrestua 7 prill, 2015 në aeroportin e Cyrihut sipas aktakuzës së Prokurorisë Publike të Konfederatës, procesi gjqësor kunder tij do të nis të enjten e ardhshme nga Gjykata Penale Federale, njfton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra, duke ju referuar burimeve te MPC.

Precis Gjyqesor kunder ketij xhihadisti të dyshuar të arrestohen 7 prill 2015 në aeroportin e Cyrihut do të nise te enjten e ardhshme  në Bellinzona. Njeriu, të moshës 25, ishte gati të hipte në një fluturim për në Stamboll dhe për t’u bashkuar me Shtetin Islamik, sipas aktakuzës së Prokurorisë Publike të Konfederatës.

Kjo është hera e parë që Gjykata Penale Federale do të shqyrtojë rastin e një xhihadist të dyshuar arrestuar detyruar për IE. I akuzuari është akuzuar kryesisht për shkelje të ligjit federal që ndalon grupet e “Al Kaedës” dhe “shteti islamik”.

Avokati i të akuzuarit, Z. Daniel Weber kategorikisht mohon të gjitha akuzat e MPC. Ai i tha ATS ai do të kërkojë lirimin e klientit të tij. Sipas hetimeve të policisë që çuan në arrestimin e të riut dhe të transferimit të tij në Gjykatën Penale Federale që ai kishte para se të majtë, bëri shumë kontakte me njerëz të tjerë si ata të përgatitur për të largoheni nga Zvicra bashkuar EI. Ata duhet të kenë ndihmë për të arritur Sirinë pas mbërritjes në Turqi.

Në një bisedë online me shoqen e saj, me vendbanim edhe në rajon Cyrih, i riu i kishte kërkuar atij të lutej për të dhe i tha atij në lidhje me qëllimet e tij. Megjithatë, ai do të kishte fshehur të vërtetën për nënën e tij në të cilën ai do të kishte thënë se ai ishte duke shkuar në Gjermani për të vizituar një mik të sëmurë.

Dy ditë para nisjes së planifikuar në Turqi, hetuesit vërejtur një tubim jashtë xhamisë An’Nur në Winterthur. Me këtë rast, i riu u thënë lamtumirë shumë njohuri. Policia kantonale Ticino njoftoi se gjykimi do të mbahet të enjten e ardhshme në Bellinzona, do të jetë shkalla e rëndësishme e sigurisë. Debati mund të zgjasë premte. Vendimi do të shpallet më vonë.polizz

SHPËRNDAJE