Shaqir Duraj vjen nga një vend i shkatërruar nga lufta dhe është shumë mirënjohës për ndihmën që i ka dhënë shteti kanadez.


Duke qëndruar përballë një pandemie globale, ai shpreson që të kthehet sa më parë në biznesin e tij të vogël, transmeton lajmi.net.
 
I rritur në Prishtinë, kryeqyteti i Kosovës, Duraj dhe pesë vëllezërit e tij jetuan sipër furrës së familjes së tyre bashkë me prindërit. Ata bënë emër nga byrekët e famshëm të mbushur me mish, që ishin të njohur në të gjithë Ballkanin
Në vitin 1999, familja Duraj ishte midis mbi një milion refugjatëve për të ikur nga vendi gjatë luftës në Kosovë. Nga kampi i Kombeve të Bashkuara, Duraj dhe familja e tij morën vendimin për të emigruar si refugjatë në Kanada.
Kur mbërritën në Kanada, familja Duraj qëndroi në një bazë ushtarake në Gagetown, NB. Dy muaj e gjysmë pasi mbërritën, Duraj dhe gruaja e tij vendosën të transferohen në Calgary, ku u pritën shumë mirë.

Pasi u stabiliyua me jetën në Calgary, Duraj ishte në gjendje të merrte një punë në Tregun Sunterra, ku vazhdoi tregtinë e familjes së tij si bukëpjekës. Deri në vitin 2002, Duraj kishte blerë shtëpinë e tij të parë dhe filloi të kërkonte hapësirën e tij për një furrë buke për të vazhduar trashëgiminë e familjes.

Duraj tregon për Calgary Journal se ai nënshkroi qiranë në dhjetor dhe hapi Bakery European and Deli në 15 mars 2006. Duraj dhe gruaja e tij ishin të vetmit që mbanin furrën, me ndihmë të rastit nga një ose dy persona të tjerë.
Duraj tani siguron bukë për markat kryesore në Calgary, të tilla si Hotel Palliser dhe Deli Spolumbo, si dhe një numër hotelesh.

Përkrah këtyre kompanive, furra e bukës është goditur shumë nga pandemia e fundit e Covid-19 dhe mbylljet dhe karantinat që rezultojnë në biznes.
Edhe me mbyllje masive dhe biznes shumë të ngadaltë, Duraj po kërkon mënyra për të ndihmuar komunitetet dhe njerëzit jashtë duke shpërndarë bukë për ata në nevojë.
Ai thekson se është rasti që këto komunitetet duhet të grumbullohen së bashku dhe të mbështesin njëri-tjetrin. 

SHPËRNDAJE