Preshevë, 29 maj -Në Zemun, gjatë natës së 26 majit është rrënuar objekti fetar, të cilin e kishte ngritur Bashkësia Islame atje. Aksioni për rrënimin e xhamisë, ka filluar diku në mes orës 03:00-04:00 të mëngjesit, ngjajshem sikur me lapidarin e UCPMB-së ne Preshevë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Aksioni i rrënimit të objektit zgjati rreth dy orë, ndërsa në vendngjarje kishin dalur edhë përfaqësuesit e Bashkësisë Islame në Serbi.

Pas rernimit vandal te kesja gjmaia nga regjimi serbe ka shkakuar indinjate dhe reagime te shumta te shqiptareve muslimane Ne Zemun Beograd deri ne Prishitne, Shkupit, Novi Pazar dhe Tiranë .  Kudner rrenimit te kesja xhamie me ima m shiptare ne Zemun (afer Beogradit) ka reaguar sot ashpër edhe kretari i Bujanocit Shaip Kamberi.

Sipa sz.Kmaberi “Absolutisht është i papranueshëm, denigrues e racist akti i rrënimit të Xhamisë në Zemun të Beogradit, në kohën kur, myslimanët e gjithë botës po përgatiten për fillimin e muajit të shenjtë të Ramazanit.”

“Një akt i tillë i ‘realizuar’ në orët e hershme të mëngjesit nën masat e tre kordoneve të policisë, vetëm sa rrit dozën e dhunës dhe pasigurisë së shtetit, ndaj një pakice të pa mbrojtur dhe njëkohësisht flet për intolerancën e rrezikshme që po ushtrohet ndaj atyre që janë pakicë.” thuhe tne reagimin  e z.Shaip kamberi.

Rrënimet e xhamive, sipas kreterit te Bujanocit, nuk janë filozofi e panjohur në mendësinë politike të Serbisë, por kur kjo bëhet nën pretekst të “respektimit të ligjit” nxitë indinjatë dhe kundërshti edhe më të mëdha.

SHPËRNDAJE