Dy këshilltarë të Partisë progresiste serbe (SNS) në Kuvendin komunal të Bujanocit së shpejti do të jenë pjesë e koalicionit qeverisës shqiptaro serb, njoftojnë mediat serbe, transmeton agjencia informaitve “Presheva.jonë”

 

Preshevë, 28gusht

 

Deputeti popullor Dragan Nikoliq – shef regjional i rogresistëve dhe kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi kanë biseduar rreth intensifikimit dhe përforcimit të koalicionit qeverisës.

“Gjitha përgatitjet janë bërë memkohë. Informacionet janë të sakta  dhe negocitat  për ketë stretejgi të re, në hyrjen tonë në koalicion qeverisës ende është duke i zhvilluar me sukses” ka thënë Nikolic. Kësnhlltari serb ka pohura në vazhdim  se ka shpresa që bisedimet ndërmjet dy palëve të këtë progres, pasi parita serbe SNS është “partnere e të gjithëve”.

Iniciativën e re të përforcimit  të pushtetit multientik për hyrjen në koalicion të dy këshilltarëve serb në qeverisjen lokale në Bujanoc e ka pohuar edhe Nexhat Behluli, nënkryetar i PD. Kjo stretegji, përforcime me këshitraë të rinjëserbë,  vjen menjëhere pas zërave për luhtaje të pushteti lokalë në Bujanoc. Do theksuar, se se kuvendi Komunal i Preshevës për herë të parë në historikun e vet nuk ka asnj serbë…/ M.K.

SHPËRNDAJE