bujjjBujanoc, 17 maj  -Në Bujanoc, siq kemi njoftuar është planifikuar për sot te mabhet seanca konstituive të Kuvendit Komunal të certifikuar mandatin përfaqësues dhe u zgjodh kryetar i Kuvendit Komunal, nkfotn agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Zgjidhja e kuvendreve te rinj si dhe kryetarit te ri te Kuvendit te Bujanocit konfrom marrëveshjen e koalicionit te arritur dje nga Partia për veprim demokratik – UDSH me Shaip Kamberin kryetar të komunës, Lëvizjen e progresit demokratik me kryetar kuvendi Jonuz Musliun, grupi qytetar “Për një Bujanoc më të mirë” në krye të së cilës është Stojança Arsiq, lista SPS-JS, SPO dhe lista rome.

 

Ne baze te marrëveshjes ne fjalë, Shaip Kamberi, kryetar i ardhshëm i komunës së Bujanocit do të jetë , kryetar kuvendi do të jetë lideri i L PD-së Jonuz Musliu, kurse  partitë serbe do të gjenden ne te njetat pozicionet që i kanë pasur deri me tash.. Qeverisjen lokale në Bujanoc për 4 vitet e ardhshme do tte ket  24 këshilltarë nga 42 sa ka asambleja komunale.

Në opozitë do të jetë Partia Demokratike e ish-kryetarit të komunës Nagip Arifi dhe lista e udhëhequr nga KNS. Marrëveshja Koalicionit te ri eshte nehskruar qe dje.

SHPËRNDAJE