Sapo eshte liruar nga arrestimi  djali (Shqipërimi) i kryetarit të Kuvendit të  Bujanocit z. Jonuz Muisliu. Lajmin për lirimi e Shqipërimit  e ka kofmuar vetë babai i tij z.Musliu për agjencinë informative “Presheva jonë”

 

Buajnoc, 24 maj

 

Në kufirin serbo-maqedon Tabanoc, në afërsi të Preshevës, siq eshte njoftuar dje pasdite është arrestuar Shqipërim Musliu (1989), djali i kryetarit të Kuvendit Komunal të Bujanocit Jonuz Musliu.  Por, para pak një qasti Shqipërimi është liruar pas 2r4 orësh arrest nga polcia kufitare Serbe në Tabanoc të Preshevës.  Lajmin për lirimi e Shqipërimit  e ka kofmuar vetë babai i tij z.Musliu për agjencinë informative “Presheva jonë”. duike shtuar se lirimi i tij u bë falë interevneimit të shpejtë të organiazave dërkombëtare, sidomos asaj të OSBE-së dhe të tjera.

 

Do theksuar se Shqipërimi është student i vitit të dytë në fakultetin Ekonomik në Tetovë dhe në momentet e arrestimit në pikën kufitare të Tabanocit, nga policia kufitare serbe, ishte duke u kthyer në shtëpi në pikën kufitare të Tabanocit. të Pershevës.

 

“Policia serbe duhet të heqin dorë nga malltretimet, arrestimet me motive politike, sidomos ndaj studentëve dhe rë rinjve shqiptarë në Kosovën Lindore..” ka apeluar tek organet serbe dhe autoritet ndërkombëtare z.Musliu, raporton “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE