“RTK dhe Televizioni Bullgarë, projekte të ndryshme bashkëpunimi” u degjua sot ne lajme , lajm ky i dites per RTK-në por jko edhe per shiptarewt, siomdosperr at en Preshevës  qe ky tevelvizon injoroan Kosovne Lindore, sikur edhe qeveria , ndryshe nuk njihet si televiuzon i Thacit, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Beogradi, RTS dhe RTK ndihomon TV serbe ne Kosovë,  kurse RTK nuk nhihmon as nuk bashkepunon me TV Presheva, por me TV bullgar ?! 

Aq me ironike eshte se ky televizion i ashtuquajtur publik kcen Preshevën dhe  bashkepunon me nje televizion sllave qe asgje nuk e lidhin as gjuhja e as kultra apo hisoria pervec kabllave dhe shmikat e spikereve.

“Kjo marrëveshje u bë në kuadër të zgjerimit dhe të bashkëpunimit ndërkombëtar me institucione tjera homologe, RTK ka filluar negociatat për të nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Televizionin Nacional të Bullgarisë-Радио Телевизия на България” njoftohe tngas RTK.

 

RTK edinme se ne Presheve eskziston dhe funksionon nejtv ne gjuhe shiope me emrin nostalgjkik RTP, por si Radio Televizioni i Preshevës, Sigurishtn RTK e din se ky medium verpon ne aso kushte sikur dikur koelget e RTK ne Serbi, ku pe cod dite tayprai kalojne polici, ushrri , xhandermeri serbe dhe pizgauer ushtarak, bile edhe tanke. Sigurishk olkeget e RTK-së e dine se RT i Preshevës vepron mes ekzisntces dhe mosegistnces, por qe mbahet me vullnet per te ruajtur kete televizion si dritare e vetëm televizive ne Luginen e Preshevës. Aktualisht Beogradi jo se jo, por as Prishtina nuk e ndihmon ket televizion te vetëm shqiptar ne Luginë. Dhe tasn vetvetiou lind pyetja cka dlalin i qoj RTK-ne ne Sofi pe rta ndiuhmuar RT bullgar, nje emdikum sllavë ?! Derisa Beogrtadft dhe RTS ndihmon televuzinet serbe ne Veri te Kosdovës dhe Graqnicë, athere shtohe tpyetje pse RTK ndihnon apo bashkepunon me RT bullgar  ejo me TV e Preshvës ?!

Jo vetem kaq, para 2-3 vitesh klur TV i Beogradit mbylli emision ne gjuhen shqipe ne RTS , Presheva prite nga Prishtina qe RTK ta hap nje emision apo kanal TV nergut per shqiptzaret e Lugines. por fatkeqesisht nuk ndodhi ajo, bile sikur per inat ndodhi e kunderta dhe papritur RTK jo qe refuzoi kërkesen e lidereve nga Lugina, por hapi nje kanal per serbet RTK-3?! Ja kjo eshte RTK-së se Hashim Thacit dhe Hajredin Kucit jarana te familjes  Shalës, djrtoit e RTK-së

 

 

SHPËRNDAJE