Veprimtari yne i shquar Adem Demaci ne një interviste për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” duk ekonsiderura si prvokime arrestimet e lidervee, atyre që luftuar për liri dhje clrimin e Kosovës ka ophuars e   “Kosova ne këte dialog me Beogradin eshte humbese.  Leje qe Presheven e humben por tash edhe veriun. Prishtina s ështe dashur te nis dialogun, as te nënshkruaj asnje marrëveshjke me shkiet pa kerkim falje nga Beogradi për gjenocdin serb ne Kosovë dhe dhunuan mbi 20 mije femra kosovare.. ”

 

Demaci: Kur Presheva kerkon ndiuhmë nga Kosova,   sikur dikush  me lyp sy prej corrit !

Eshtë shkruar e folur disa here se Lugina ndjehet e tradhtuar nga Kosova, Por, Adem Demaci mendon pak më ndryshe. Ai për agjencine e lajmeve „Presheva Jonë“ i zemeruar dhe i zhgenjyer per manovrimet e liderëve kosovare dhe zhvillmet e fundit në Kosovë ka thënë se „Kosova po tradhton vetveten e leje më Preshevën. A po shifni se cfare po ngjet ne Kosovën tonë të ndertuar me gjak e sakrific, qeni t ‘zotin nuk  e njef. Na u mbush Kosova me car Dushana e mure. “

 

Ndersa, lidhur me kekrsene Prishjtines per perfshirjn e Lugines ne dialogun me Beogrdain z.Demaci ka thëne se “po leje bre at muhabet, kta e knaqen per veti. Ju mos i ngoni kta edhe aq  ata ne Prishtine edhe se ju bëjne qejfin dhe besa e kan hallin e vete se ju ka kalle bishti dhe vetit sjan kah mujn me ia ba qaren, se populli ka sy, po shef. Kur pe rnje rezolute s mund te merren vesh, atëhere cka mund te presesh nga ta me shumë ?!..”

 

Adem Demaci është i shqetësuar dhe tejtet i mllefosur rreth zhvillimeve te fundit. sidomos me sjelljet e liderëve kosovarë te cilat sjellje i quan si « fëmija » Demaci ne nje inetrvsitë për agjencinë e lajmeve “Presheva jonë” ata i ka quajtur “lakmixhinj të kolltuqeve” dhe ket luftë për pushtet po e paguan popullata e pafajshme dhe Kosova dhe q epo shkon ne mullirin e Serbisë.
I pyetur rreth Luginës së Preshevës se a eshte harruar kjo pjese shqiptare nga Prishtina z.Demaci ne vazhdim tha se “po cfare Presheva mor vëlla, ne kemi harruar edhe vetveten…a s’po të shofin sytë se cfare po ndodhë në Kosovë, ne paralament po hahen si qente.. Liderët tanë i ka trenu buka e grytë, ndryshe nuk do te ishin keto hallakma. Krejt keto marrina, njedri tjetrin efusin neper burgje,  lufta për kolltuce po shkojnë në mullirin e armikut dhe dashakeqeve të Kosovës.

 

Demaçi: Faleminderit Amerikës  që s’po lejojnë, se sa për neve sot Serbine e këmbëkryq në Kosovë

“Shteti jone po luhatet, por fale miqve tane amerikan dhe ndërkombëtarëve tane nuk do të ket kthim mbrapa te situates ne Kosove para vtitit 1999, se sa per neve ktu qe jemi sot ishte rikthyer serbi dhe Serbine kembe kryq do ta kishte sot ketu në Kosovë siq ka nisur me keo muret e “Zajednicën” “ ka shtuar Demaci.
Sipas veprimtarit, Adem Demaçi, udhëheqësit e Luginës të mos mbeshteten forte ne Prishtinen apo Tiranën, sepse “ato bash me pas dasht deri tash kishin bere dicka per ate krahine shqiptare aktualisht ne Serbi. Por une do t’i sygjeroja lideret e Lugines qe ata duhet të bashkohen dhe të kenë vetëm një kërkesë, që të kërkojnë të drejta e tyre, po aq sa serbët kanë të drejta në Kosovë. Po e shifni se Kosova s po ka hall ta hjek macën prej persheshit..e leje më t’i ndihmoje vllaznit tanë atje ne Preshevë… Nuk kerkohet sy prej corrit ..“ ka thëne Aden Demaci duke folur per situaten ne Kosovë dhe rolin e qeverise kosovare në Kosovën Lindore
SHPËRNDAJE