Beogradi, 23 mars -Serbia nuk do ta njohë ekzistencën e një shteti tjetër në territorin e vet, tha sot kryeministri Ana Brnabiç.

Brnabic theksoi se konflikti populli serb dhe shqiptar nuk mund të zgjidhet nga njëra anë do të mbështetet për çdo kërkesë, pa marrë parasysh sa e paarsyeshme, dhe nga ana tjetër të presin për të mbajtur kokën poshtë dhe të bien dakord për çdo zgjidhje të imponuar.

Diçka të tillë, sipas Brnabic nuk do të pranohet nga asnjë popull të pjekur, sidomos serbë, të cilët i ka në të kaluarën paguar shtrenjtë për lirinë e tyre dhe të drejtën për të vendosur.

“Dekreti duhet të marrë në pozicionet e të dy popujve”, ka thënë Brnabic ne konferencën ndërkombëtare shkencore “Kosova dhe Metohija, Sui generis ose precedent në marrëdhëniet ndërkombëtare”

Serbia është e gatshme për të zgjidhur problemin e Kosovës po merr pjesë në një mënyrë të pjekur dhe të përgjegjshëm, por nuk do të njohin ekzistencën e vendeve të tjera në territorin e vet, tha Brnabic, raporton Tanjug, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Ajo vuri në dukje se konflikti populli serb dhe shqiptar nuk mund të zgjidhet nga njëra anë do të mbështetet për çdo kërkesë, pa marrë parasysh sa e paarsyeshme, dhe nga ana tjetër të presin për të mbajtur kokën poshtë dhe të bien dakord për çdo zgjidhje të imponuar.

Kryeministrja serbe ka vlerësua se “një projekt që e quan veten “Republika e Kosovës” ishte dhe u dënua me dështim. “Për shkak se situata aktuale është e paqëndrueshme, është e nevojshme që të shikoni për disa zgjidhje të re,  në mënyrë që të jetë në këtë pjesë të Evropës ka krijuar stabilitet dhe paqe të qëndrueshme”, tha kryeministrja.

Ajo është e bindur se kjo është e mundur nëse në mesin e subjekteve më me ndikim në bashkësinë ndërkombëtare ka një interes në përfundimin se është i tillë.

SHPËRNDAJE