Bazel, 13 janar -Një kosovar u dënua të enjten me 4 vjet burg për të goditur gruan e tij dhe rastësisht, ushqyesen e tyre që ajo mbane në krahëror në at rast.

“Marrëdhënia juaj u shënua nga provokime, nga të dy anët dhe nga dhuna.” Kështu, René Ernst, president i Gjykatës Penale të Bazelit, përmblodhi raportin e të akuzuarit 30 vjecar me gruan e tij. Gjatë viteve, gjërat u përkeqësuan gjithnjë e më shumë midis të rinjve. Aq shumë që edhe vajza e tyre e pagoi keti maredhënie te ftofta qe shepsh rezoluton me dhune fizike, thuhet ne raportin e gjyktes, transemton agjencia e lajmeve nga Zvicra “Presheva Jonë”

Në korrik 2015, kosovari, i njohur në fushën e kick-boxing, goditi gruan e tij që e mbajti fëmijën e tyre 2 muaj në krah. Një nga goditjet e tij goditi kafkën e foshnjës, duke lënë një thyerje 4 centimetra në kokën e fëmijës. “Për fat të mirë, vajza iku pa ndonjë dëm,” tha Ernst. Dhe për të shtuar: “Si një kickboxer, ju duhet të keni ditur se dora juaj nu ka karar…”

Agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se 30-vjeçari më në fund u dënua me 4 vjet e 3 muaj burg për tentim të lëndimeve të rënda trupore nga shkeljet e mundshme, lëndimet e thjeshta dhe të kufizuara trupore. Prokurori publik kishte kërkuar një dënim më të rëndë, 7 vjet burg. “Ju rrezikoni të dëboheni nga vendi në qoftë se jeni fajtor”, tha presidenti i gjykatës në shpalljen e aktgjykimit.

SHPËRNDAJE