Një nga makinat më të njohura në botë është ridizajnuar plotësisht. Nga jashtë, ndryshimet nuk janë shumë të mëdha, por makina ka tashmë një motor të ri dhe shumë teknika të tjera të përparuara.
Që prej fillimit në vitin 2017, BMW ka shitur më shumë se 600,000 njësi të serisë BMW 5. Dhe tashmë ka ardhur koha për një ridizajnim të plotë, me ekspertët e BMW-së duke i kushtuar vëmendjen më të madhe disqeve hibride,
Pamja ka ndryshuar vetëm në mënyrë të moderuar, edhe pjesa e përparme e këtij modeli ka një ndryshim të vogël.
Në pjesën e pasme, ndryshimet janë edhe më të vogla, të dukshme vetëm në drita kryesisht.Për shkak të ndryshimeve të reja, Seria 5 tani është bërë 27 milimetra më e gjatë.
Një risi tjetër janë rrotat e këtij modeli, të cilat janë më të lehta dhe më aerodinamike, duke ulur kështu emetimet e CO2 me 3 gramë për kilometër.


Motorët me benzinë janë ofruar në disa modele dhe fuqi: 184, 252, 333 dhe 530 kuaj fuqi, ndërsa motorët me naftë kanë: 190, 286 dhe 340 kuaj fuqi. 

SHPËRNDAJE